Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Potepanje po Münchnu

Mnogo več kot le Oktoberfest

Ste si vedno želeli obiskati prestolnico Bavarske, vendar ne oktobra, ko je piva in prestic v izobilju? Dobra novica je, da München stoji in obstaja tudi izven sezone veleslavnega Oktoberfesta in tudi v nefestivalskem času radovednim obiskovalcem ponuja veliko in še več.

Vsebina

Kaj nam ponuja München

Tretje največje mesto Nemčije vas vabi na bregove reke Izar, kjer se nahajajo mnoge cerkve, muzeji, palače, dvorci, vrtovi in parki. Na osrednjem zgodovinskem stičišču mesta, na trgu Marienplatz, lahko zaužijete spoj preteklosti in sedanjosti in si ogledate staro in novo mestno hišo. Med pohajkovanjem nato ne morete zgrešiti najznamenitejše mestne stavbe, katedrale Frauenkirche, svoje vtise pa lahko strnete s počitkom v enem izmed bolj znanih parkov, Englischer Garten. Avto-moto navdušenci se ne boste zlahka odlepili od BMW muzeja, športniki pa boste gotovo kakšno uro preveč preživeli ob obisku Allianz Arene.

München v treh dneh

Ni da ni, München je predvsem barvito mesto s širokim naborom znamenitosti za vsak žep in okus. Sami, v duetu ali v skupini, v tem nemškem dragulju vam gotovo ne bo dolgčas. Prostovoljka Nastja se je odločila za tridnevno raziskovanje mesta in v njenem potopisu lahko najdete obilico praktičnih nasvetov za nepozaben obisk. Za še več informacij o Nemčiji in njenih lepotah pa pokukajte na naš seznam potopisov, ki ga s praktičnimi popotniškimi nasveti redno dopolnjujejo novinarji spletne revije Globetrotter.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava