Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Potovanje v Berlin

Raziskovanje nemške prestolnice s popusti

Pusti se očarati Berlinu, mestu z bogato zgodovino in čudovito umetnostjo. Mesto je bilo razdeljeno, a je sedaj ponovno združeno in navdušuje s svojo mladostjo in svetovljanstvom. Dušo Berlina pa začutiš v enem izmed številnih pivskih vrtov ali pa na simfoničnih predstavah, saj mesto nikoli ne spi. Raziskuj glavno mesto Nemčije, kjer ima vsak ulični vogal svojo zgodbo. V članku ti predstavljam nekatere izmed največjih znamenitosti.

Vsebina

Najboljši vodeni izleti po mestu

Za začetek ti predstavljam kolesarski izlet po mestu, kjer ti v pol dneva predstavijo vse glavne znamenitosti, od spomenikov do slavnih trgov, ki so spreminjali zgodovino. Druga predlagana kolesarska tura pa te poleg glavnih znamenitosti popelje še na obisk stare pivovarne in muzejski otok. Če ne maraš kolesarjenja, se na podobno vodenje odpravi kar peš in tako raziskuj zgodovinski Berlin. Čaka te ogled vseh najznamenitejših točk, ki jih ne sme zamuditi noben popotnik. Vodič bo s tabo delil veliko zanimivih zgodb. Če te bolj podrobno zanima novejša zgodovina, se podaj na dvourni vodeni ogled, ki te v majhnih skupinah popelje mimo Brandenburških vrat do Berlinskega zidu ter ti tako predstavi zgodovino mesta med tretjim rajhom in hladno vojno. Še več o Berlinu pod Hitlerjevo oblastjo pa izveš v poldnevnem vodenem izletu, ki je posvečen izključno ogledom nekdanjih nacističnih stavb in mestu, kjer je nekoč stal Hitlerjev bunker. Spoznaj njegovo pot na oblast skozi glavne točke njegove oblasti v mestu. Na postaji Anhalter si oglej multimedijsko razstavo in predstavitev o tem temnem delu nemške zgodovine. Če te bolj zanima, kako je izgledal Berlin, ko je bil razdeljen, je zate prava vodena tura razdeljenega Berlina. Na tem vodenem pohodu spoznaš zgodbe prebivalcev tistega časa, njihovo življenje in mnogo skritih kotičkov. Če te bolj zanima politika, imamo zate pripravljen vodeni ogled celotnega nemškega parlamenta, kjer ti bodo predstavljene vse pomembne stavbe, tudi Reichstag. S terase parlamenta te čaka čudovit razgled na mesto, v naši ponudbi pa dobiš kavo in torto ter mizo, rezervirano samo na tvoje ime. Čudovit je zimski pogled z reke Spree na zimski Berlin. Privošči si dvourno vožnjo, ki ti pokaže največje znamenitosti s toplih sedežev. Posebni vodeni izlet je tura komedije. Tu ti vodič posreduje edinstveno kombinacijo komedije in zgodovinskih anekdot tudi o slavnem bulvarju Pod lipami.

originals-berlin-small-group-third-reich-and-cold-war-walking-tour-t280242-08.jpg

Kje jesti v Berlinu?

Berlin ti ponuja množico potepanj, na katerih spoznavaš lokalno ponudbo hrane in pijače. Izleti te popeljejo v slavne bare in butike ter ti ponudijo odlično kavo in umetniški sladoled na območju Mitte.

Kaj si še ogledati?

Najlepši razgled na mesto te čaka iz televizijskega stolpa, ki jasno poveljuje nad panoramo Berlina. Kupi vstopnico na spletu in tako privarčuj čas ter denar. Seveda ima znamenitost, kot je Berlinski zid, tudi svoj muzej. Ogledaš si ga lahko na nekdanji kontrolni točki Charlie. Predstavljeni so uspešni načini pobega skozi zid v Zahodni Berlin.

V slovo od Berlina na svojem mobilniku odigraj igro Questo. V imenu begunca iz Vzhodnega Berlina rešuj uganke po celem mestu in odkleni nove lokacije in nepozabne zgodbe.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava