Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Potovanje v Hamburg

Poslušajte zvočni odlomek

Popotniški nasveti za pristaniško mesto

Hamburg je drugo največje nemško mesto in leži ob reki Labi ter njenih dveh pritokih. Središče mesta pa se nahaja ob umetnih jezerih reke Alster. Njegovo uradno ime je svobodno in hanzeatsko mesto Hamburg, kar govori o njegovi burni zgodovini. Preberi si popotniške nasvete za Hamburg in ugotovi, katerih znamenitosti nikakor ne smeš izpustiti.

Vsebina

Kaj početi v Hamburgu?

Portal GetYourGuide ti ponuja milijon odličnih idej, kaj početi v tem severnonemškem mestu. In še super novica – vsi člani HI imate desetodstoten popust.

Hamburg je mesto kanalov, potokov in rek, ki jih prečka več kot 2500 mostov, kar je več kot v kateremkoli drugem mestu na svetu. Oglej si svetleče luči pristanišča, ko na mesto pade mrak. Takrat se podaj na izlet z ladjico in si oglej znamenitosti Hamburga ter številne tovorne ladje v pristanišču iz druge perspektive. Ladja pluje po ozkih plovnih poteh največjega skladišča na svetu, znanega kot Speicherstadt. Med potjo te bo začarala osupljiva arhitektura zgradb, ki stojijo na lesenih temeljih. Vse se začne na slavnem mostu Überseebrücke, kjer sledi vkrcanje na tradicionalni hamburški čoln, imenovan Barkasse.

Voden ogled Speicherstadta in HafenCityja te popelje na raziskovanje Speicherstadta (skladišča), ki je danes pod Unescovo zaščito. Speicherstadt je v 19. stoletju dosegel svetovno prepoznavnost kot trgovsko središče, začimbe, kava in orientalske preproge pa so bili nekateri najpomembnejši izdelki. Nato je čas za ogled moderne četrti HafenCity in njene moderne arhitekture.

Potovanje_v_Hamburg_-_Travel_to_Hamburg_-_Photo_by_Filipp_Romanovski_on_Unsplash.jpg

Kam odsupati v Hamburgu?

Posebno raziskovanje te čaka s pomočjo supa. Najprej te izkušeni inštruktor nauči osnov, nato te čakata raziskovanje reke Alster in pogled na njene bregove. Veslanje te bo popeljejo vse do mestnega parka Stadtpark. V parku se nahaja vodni stolp, v katerem je eden največjih planetarijev v Evropi.

Kaj si ogledati v Hamburgu?

Eden najboljših muzejev v Hamburgu je razstavljena muzejska jadrnica Rickmer Rickmers. Po svetovnih morjih je plula skoraj devetdeset let, danes pa nam ponuja edinstven pogled v ladijsko podpalubje. Zraven si oglej še hamburško pristanišče, ki je drugo največje pristanišče v Evropi in ga v enem letu prevozi več kot devet milijonov kontejnerskih ladij. Med različnimi deli pristanišča se sprehodi skozi Elbtunnel, najdaljši rečni predor na svetu. Pri nakupu vstopnice za zgoraj omenjeno jadrnico na portalu Tiqets ti pripada sedemodstoten popust. Na tej platformi lahko kupiš še vstopnice za umetniški muzej Hamburger Kunsthalle. Največji dragulji zbirke so predelave srednjeveških slik, dela nemške romantike ter zbirke impresionizma in klasičnega modernizma.

Potovanje_v_Hamburg_-_Travel_to_Hamburg_-_Photo_by_Peter_Herrmann_on_Unsplash.jpg

Katere so še glavne znamenitosti?

Zanimivo je vodeno raziskovanje koncertne dvorane Elbphilharmonie, ki je najslavnejše sodobno arhitekturno čudo Hamburga. Dvorana je ena največjih in najbolj zvočno dovršenih koncertnih dvoran na svetu. Izstopa že od daleč, saj je zgrajena na vrhu starega skladišča in ima obliko jadra.

Odlično doživetje raziskovanja glavnih znamenitosti Hamburga je možno s pomočjo avtobusa hop-on hop-off. Izstopiš lahko na kateremkoli izmed dvajsetih postajališč, kjer lahko vstopaš in izstopaš po mili volji. Eno od postajališč se nahaja v bližini mestne hiše, ki je bogato okrašena stavba. Čudovita je njena 112 metrov dolga fasada, ki prikazuje cesarje svetega rimskega cesarstva.

Za popotnika bo zanimivo potepanje po soseski St. Pauli. V soseski je vsaka posamezna stena ali vrata prekrita z barvitimi umetninami. Na ulicah je veliko umetniških trgovin in kavarn. Soseska ima veliko starih hiš, tu pa se nahaja tudi rdeča četrt.

Potovanje_v_Hamburg_-_Travel_to_Hamburg_-_Photo_by_Robert_Bye_on_Unsplash.jpg

Kje prespati v Hamburgu?

V Hamburgu sta dva hostla, kjer imate člani desetodstoten popust. Prvi, hostel HI Hamburg Auf dem Stintfang, se nahaja nasproti pristanišča. Na ulici ob hostlu se nahajajo številne galerije. Drugi, Hostel Horner Rennbahn, pa se nahaja v zeleni in mirni soseski, do centra mesta pa je 10 minut vožnje s podzemno. V bližini je dirkališče. V hostlu lahko hraniš svoje kolo, poleti igraš nogomet v parku ali pa v knjižnici prebereš kakšno knjigo.

Kateri so najboljši vodniki?

Za več informacij o kulturi in znamenitostih Hamburga si kupi žepni vodnik Lonely Planet, pri katerem imate člani Hostelling International 20-odstoten popust. V knjigi izveš več o razburljivih nočnih zabavah in čudovitih okoliških jezerih.

Potovanje_v_Hamburg_-_Travel_to_Hamburg_-_Photo_by_Patrick_Rosenkranz_on_Unsplash.jpg

Kako poslati razglednico iz Hamburga?

Uživaj v raziskovanju Hamburga in ne pozabi na pošiljanje razglednic z MyPostcard. Vsem članom HI podarjamo 25-odstoten popust. Novi uporabniki pa lahko svojo prvo razglednico pošljete brezplačno s promocijsko kodo HIGlobetrotter preko Globetrotterjevega profila. Več o tem tukaj.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava