Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Francoske počitnice in obisk mesta Bordeaux

Mesto okusnega vina

Bordeaux je pristaniško mesto v jugozahodni Franciji, ki je znano predvsem po svojem vinu. To so v mestu seveda pridoma izkoristili in ponujajo vinske oglede, tečaje okušanja vin, vinske bare, vinsko kočo in še in še. Če boste v Bordeauxu žejni vina, si boste sami krivi.

362 zgodovinskih spomenikov

Mesto pa vas bo očaralo tudi s svojo prelepo arhitekturo. Bordeaux je mesto umetnosti in zgodovine in ima kar 362 zgodovinskih spomenikov, kar ga v Franciji uvršča takoj za Parizom. Bordeaux je dom enega največjih urbanih področij iz 18. stoletja v Evropi, zaradi česar se je tudi uvrstil na Unescov seznam svetovne dediščine. Med najzanimivejše znamenitosti se uvršča Zlati triangel ali Triangle d'Or. Obkrožajo ga trije bulvarji – Cours Clémenceau, Cours de l'Intendance in Allées de Tourny.

Spektakularno mesto ob reki

Katero mesto pa še ni ob reki videti spektakularno? Bordeaux se ponaša z reko Garono, palača Palais de la Bourse pa je z reke oziroma enega izmed mostov videti spektakularno. Palača se v vodi čudovito svetlika in ponuja prelep razgled. Oglejte si tudi kamniti most Pont de Pierre, ki je bil zgrajen v 19. stoletju in se čudovito sklada z arhitekturo mesta.

Obisk vasice Cadouin

Če si želite ogledati celotno vinorodno regijo, zavijte tudi v vasico Cadouin, ki ponuja srednjeveško tržnico, zanimive stavbe in seveda opatijsko cerkev, ki vam bo vzela dih. Opatija je bila zgrajena že leta 1115, v srednjem veku pa je postala veliko romarsko središče, saj naj bi tukaj našli del oblačila, ki ga je nosil Jezus. Blizu Cadouina se nahajajo tudi jame Grottes de Maxange, kjer boste našli zanimive kamnite formacije – kristale, ki so previdno osvetljeni in tako ustvarjajo nenavadne oblike. V kraju Cadouin boste prav v opatiji našli hostel Auberge de jeunesse HI Cadouin, kjer vam bodo z veseljem povedali tudi nekaj o zgodovini tega kraja.

Zakaj se ne bi odpravili na francosko pustolovščino? Dežela ljubezni, dobrega vina in baget čaka!

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava