Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Potovanje v London

Popusti v meglenem mestu

Samuel Johnson je nekoč rekel, da »ko se človek naveliča Londona, se naveliča življenja«. In prav je imel. London ponuja nekaj za vsakogar. Od muzikalov v slavnem gledališču West End do pubov iz časa Sherlocka Holmesa. Mesto je prizorišče zgodb slavnih in manj slavnih ljudi in dom rdečih dvonadstropnih avtobusov.

Vsebina

Popotovanje z avtobusom

Za prvo spoznavanje mesta se lahko odločiš za celodnevni panoramski izlet z avtobusom, ki te popelje do katedrale Sv. Pavla, na raziskovanje notranjosti trdnjave Tower of London in na panoramsko vožnjo z ladjico po Temzi. London pa ti ponuja še veliko drugih možnosti za opazovanje iz avtobusa. Ponoči London zažari drugače, oglej si ga z avtobusa z odprto streho, ali pa se dodobra nasmej na komično strašljivi vožnji z avtobusom duhov.

Kje srečati kraljevo družino?

Britanska kraljeva družina je ena najbolj znanih kraljevih družin na svetu. Njen pomen za ljudstvo lahko spoznaš v kraljevem vodenem potovanju po Londonu, ki te popelje skozi čudoviti park St. James naravnost v Buckinghamsko palačo. Pred palačo lahko opazuješ menjavo kraljeve straže, znane po vsem svetu.

London-Crown-Jewels-t1303-002.jpg

Kako si ogledati največje londonske znamenitosti?

Po spremljanju menjave straže te vodeni izlet popelje še v najbolj sveto angleško cerkev, Westminstrsko opatijo, do mostu Tower Bridge in v trdnjavo Tower of London. Najboljše pri tem je, da so vse vstopnice rezervirane že vnaprej in ti zato ni treba čakati v vrsti. Bogato zgodovino trdnjave lahko še podrobneje spoznaš z enim izmed legendarnih čuvajev, imenovanih Beefeaters, ki so stražili zapornike v trdnjavi in kronske dragulje. Vse to lahko odkrivaš že zjutraj, pred prihodom drugih turistov. Če želiš, se lahko po raziskovanju trdnjave odpraviš še na most Tower Bridge, in sicer v strojnico, ki je še iz viktorijanskega časa. Vse te znamenitosti so del starega mesta, ki ga lahko še podrobneje raziščeš na triurnem izletu, kjer izveš še kaj o modernem mostu Millennium Bridge, ki te od katedrale Sv. Pavla popelje do fantastične galerije sodobne umetnosti Tate Modern. Na potepu izveš tudi veliko o zgodovini mesta. Ogledovanje teh svetovnih znamenitosti se da združiti s sproščujočo plovbo po Temzi z ladjico prvega razreda. Čudovit pogled na London te pričakuje kar s strehe arene O2. Že doživetje na strehi je dogodivščina zase.

London-Crown-Jewels-t1303-001.jpg

Raziskovanje kulture Londona

Bogati zgodovina in kultura predstavljata idealno kuliso za obilico vodenih izletov. Skrivnosti viktorijanskega Londona najbolje spoznaš na interaktivnem izletu, ki vodi po poteh Jacka Razparača in na katerem se lahko preizkusiš v reševanju zločinov. V 15. stoletju je bil del mesta, ki se imenuje East End, nevaren kraj za življenje. V tem revnem in preveč naseljenem predelu mesta so se sprehajali zlikovci in morilci. V živo si z vodičem oglej resnična mesta zločinov.

V Londonu kar mrgoli različnih muzejev za vse okuse. V londonskem muzeju prometa (London Transport Museum) razišči bogato zgodovino potniškega prometa po mestu in zgodbe ljudi, ki so dali svoj pečat legendarnim rdečim avtobusom in podzemni železnici.

London za ljubitelje Harryja Potterja

London je popolno mesto za vse ljubitelje Harryja Potterja in njegovih prijateljev. Odpravi se na vodeni izlet po Prečni ulici in izvedi, v kateri dom na Bradavičarki spadaš. Še več pa te čaka v studiu Warner Bros., kjer so snemali to slavno filmsko serijo. Oglej si čarobne kostume in rekvizite ter se sprehodi po Bradavičarki.

London-Stonehenge_Express_Sightseeing_Tour-t619-013.JPG

Kaj še početi v Londonu?

V okolici Londona je polno znamenitosti, primernih za celodnevne izlete. Za popotnike je zanimiv vodeni izlet, ki ponuja ogled domovanja kraljeve družine v gradu Windsor in skrivnostnega Stonehengea. Za konec te čaka še raziskovanje zgodovinskega univerzitetnega mesta Oxford, ki je skozi stoletja navdihovalo umetnike. Če pa bi rad še podrobneje spoznal zgodbe Stonehengea, se odpravi na poldnevni izlet do te znamenitosti. Odkrivanje Stonehengea pa lahko kombiniraš tudi z raziskovanjem gregorijanskega mesta Bath, kjer si lahko privoščiš pravi angleški čaj. Nate čakata še rimsko kopališče in center Jane Austen.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava