Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Čaroben Porto, tako po izgledu kot po okusu

Kaj početi v Portu za nepozabno doživetje

Porto bi naj bil sinonim za odlično hrano, prijetne ljudi in avtentičen čar. Čeprav je mesto majhno, si ga boste zagotovo zapomnili. Ima le 240.000 prebivalcev, njegov izvor pa sega v leto 300 pred našim štetjem. Središče mesta je od leta 1996 pod Unescovo zaščito. Ko prispete v Porto, si ga lahko najprej ogledate z njegove perspektive. Stolp Torre dos Clerigos vam bo razkril celotno mesto. Nad njim pa bdi tudi katedrala, ki je bila zgrajena med 12. in 13. stoletjem. Združuje več arhitekturnih slogov, znotraj pa boste našli prelepa okna, stoletja stare kipe, čudovito keramiko in še več.

Vsebina

Priporočamo ogled muzeja vin, muzeja tramvajev, pa tudi galerijo sodobne umetnosti, saj je že sama stavba prava paša za oči, pred njo pa je prelep park. Plavanje je v tako toplem mestu skoraj obvezno. Lokalni avtobus vas bo popeljal do mestne plaže, kjer se lahko učite tudi deskanja. Tisti, ki v hostlu nimate zajtrka, boste našli izjemno ponudbo na tržnici Mercado do Bolhão, ki je tam že od leta 1850.

Za dobro jutro si lahko privoščite cimbalino (espresso). Tipična jed v Portu je »fracesinha«, sendvič z različnimi vrstami mesa s pikantno omako, recept pa je še vedno skrivnost. Privoščite si še petiscos, ki so podobni španskim tapasom in tako omogočajo, da lahko veliko stvari poskusite v eni porciji. Seveda pa ne izpustite pokušanja katerega izmed vin, saj je Porto znan prav po svojem vinu.

Izlet_v_mesto_Porto_-_Trip_to_the_city_of_Porto_-_Photo_by_Woody_Van_der_Straeten_on_Unsplash.jpg

Če se želite podati še izven Porta in raziskovati ostale kraje Portugalske, pa preberite odlične nasvete Alenke, ki vam bo razkrila kar nekaj popotniških bombončkov. Tudi spanje v Portu kot po celotni Portugalski ne bo problem, saj je tukaj portugalska organizacija HI, ki bo poskrbela za ugodno in brezskrbno bivanje.

Ste vedeli?

  • Pred Eifflovim stolpom je Gustave Eiffel zarisal načrt za most Maria Pia v Portu.
  • Portugalska je bila ustanovljena v 12. stoletju, njene meje pa ostajajo iste že tisočletja, izgubila je le osvojena ozemlja.
  • Povprečna temperatura na Portugalskem je 14 stopinj. Zeblo vas zagotovo ne bo.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava