Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

New York, New York

Kdo še ni slišal za New York? O njem pišejo pesmi in zgodbe, hkrati pa je to kraj, kjer se odvijajo številni filmi in serije. Je največje mesto v Združenih državah Amerike in mesto, ki si ga skorajda ne morete ogledati v enem obisku.

Vsebina

Kaj si ogledati v New Yorku?

Vsako leto se sem odpravi več kot 54 milijonov turistov z željo, da si ogledajo mesto, ki nikoli ne spi. Zdaj si lahko Empire State Building ogledate v živo, se fotografirate s Kipom svobode ali se sprehodite po mostu Brooklyn Bridge in si ogledate spektakularni razgled na Manhattan in druge znamenitosti. Če boste New York obiskali poleti, si lahko v Centralnem parku privoščite piknik ali se nadejate sonca, pozimi pa si lahko ustvarite snežno pravljico in se odpravite na drsališče.

Si želite nekaj kulture in zgodovine? Vabi vas Ameriški muzej naravne zgodovine, kjer boste našli repliko brahiozavra in sinjega kita. Tisti, ki imate raje umetnost, pa se boste z veseljem sprehodili skozi Guggenheimov muzej ali pa Metropolitanski muzej umetnosti.

Ljubitelji športa se morate podati na razne stadione, ki jih ponuja New York – stadion bejzbolskega moštva New York Yankee, stadiona njihovih tekmecev New York Mets, Citi Field, ali dvorana slavnih Knicksov – Madison Square Garden. V New Yorku vam zagotovo ne bo dolgčas – lahko prisluhnete kakšnemu uličnemu umetniku, si ogledate predstavo na Broadwayu ali pa se preprosto sprehodite čez Times Square in sledite množici. Možnosti je ogromno.

Kje spati v New Yorku?

Hostelling International vam ponuja tudi ugodno prenočišče v HI New York, ki se nahaja v predelu Upper West Side na Manhattnu. Tako je le dve ulici stran od Centralnega parka in deset minut vožnje z vlakom do trga Times Square. Hostel ponuja tudi veliko kuhinjo, prenovljene kopalnice, brezplačen internet in mizo za biljard. V sklopu hostla pa se lahko odpravite tudi na sprehod po pubih, na oglede mesta, komedijantske predstave in mnogo več.

Tukaj pa je čudovit potopis z nasveti za nepozabno potovanje po ZDA. Država je velika, zato poskrbite, da boste imeli dovolj časa za ogled vsega, kar vam ponuja.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava