Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Natečaj »Življenje v Youth Hostlih«

Razpisujemo natečaj  za najboljšo fotografijo in najboljši film na temo »Življenje v Youth Hostlih«. V zadnjih letih se vedno več ljudi odloča za avanturistična potovanja, kjer se poslužujejo Youth Hostlov. S pomočjo le-teh preživijo kvalitetno potovanje tudi z omejenim proračunom. Še vedno pa so prisotna prepričanja, da so Youth Hostli namenjeni le mladim in da gre za nizko kakovostne nočitvene objekte. Vendar temu ni tako saj se je v zadnji letih kvaliteta Youth Hostlov drastično spremenila, pri čemer so se osnovni standardi vidno izboljšali in nadgradili. Nekateri med njih bi se lahko kosali tudi z hoteli s tremi zvezdicami, pri čemer v določenih primerih lahko rečemo, da so celo boljši. Polega  osnovnih standardov, ki temeljijo predvsem na prijaznem odnosu do gosta, varnosti, čistoči in zasebnosti, se lahko Youth Hostlih pohvalijo tudi z posebno lastnostjo, ki jo hoteli zagotovo nimajo. Gre predvsem za občutek domačnosti in prijateljstva, kjer si popotniki lahko izmenjajo izkušnje in nasvete kam in kako na potovanje. Prav tu se ljudje lahko povežejo in vzpostavijo stik z sebi enakimi. Če ste se tudi vi odločili za obisk enega iz med Youth Hostlov objavljenih na spletni strani www.hihostels.com in ste prav v tem Youth Hostlu ujeli skozi objektiv fotoaparata ali kamere poseben trenutek, vas vabimo, da sodelujete v našem natečaju. Želimo si, da bi prav skozi vaš pogled približali vsebino Youth Hostlov ostalim, ki teh izkušen še niso izkusili. Naj se življenje znotraj Youth Hostlov razkrije prav tu.

 
Natečaj traja do 31.10.2011, vendar ocenjevanje slik in filmov bo potekalo še 20 dni po zaključku natečaja.  O zmagovalcu natečaja boste odločili sami. Zmagovalec bo tisti, ki bo imel ob zaključku natečaja najvišjo povprečno oceno. V kolikor bi imela dva popolnoma enako povprečno oceno, bo zmagovalca določil žreb. O podelitvi Super nagrade (digitalni fotoaparat) bo odločala strokovna komisija, zanjo pa se potegujejo 4 zmagovalci iz štirih natečajev (Poletne počitnice 2011, Potovanje po Evropi 2011, Potovanje izven Evrope 2011 in Življenje v Youth Hostlih). Nagrada bo podeljena po 20.11.2011.

NAGRADE:
Prva nagrada
: USB ključ 8GB, ki ga podarja Popotniško združenje Slovenije.
Ostale nagrade:
- 10 Hostelling international izkaznic za ugodnejše namestitve v preko 4.000 Youth Hostlih po vsem svetu
- 10 Majic spletnega časopisa Globetrotter s sporočilom Say Hi to Slovenia,
- 5 brisač z logotipom Popotniškega združenja Slovenije,
- 5 vstopnic za Tehnični muzej Slovenije,
- 5 vstopnic za Muzej Pošte in telekomunikacij,
- 5 vstopnic za ogled Slap Savica.
Super nagrada: Digitalni fotoaparat AGFA!!! Za to nagrado se potegujejo zmagovalci štirih natečajev (Poletne počitnice2011, Potovanje po Evropi 2011, Potovanje izven Evrope 2011 in Življenje v Youth Hostlih).


Za objavo fotografij in filmov kliknite spodaj.


REZULTATI ZA - Fotografski natečaj 3

Afriška
Število glasov: 58 (4.00)

Afriška "Youth" in "Hostel"

Nejc Konjedic

vasica blizu mesta Faranah, Gvineja, 2011

Hostlov kot jih imamo v razvitem svetu v Gvineji ni. Je pa zaradi visoke rodnosti in kratke življenske dobe veliko mladih, zaradi izredne gostoljubnosti domačinov pa veliko prenočišč. Lahko bi rekli, da je država sama en velik Youth Hostel.

Edirisa, Barbara Kelher
Število glasov: 76 (3.49)

Edirisa

Barbara Kelher

Kabale, Uganda, 2011

Edirisa - NGO in hostel, ki ga je ustanovil Slovenec Miha Logar

Tisoč in ena noč, Nik Čebulec
Število glasov: 42 (3.19)

Tisoč in ena noč

Nik Čebulec

Marrakech, Morocco, 2011

Nočni mir in tišina v enem izmed Marakeških hostelov, le nekaj ulic stran pa nočni vrvež arabskega sveta...

REZULTATI ZA - Filmski natečaj 0

Ni sodelujočih