Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Glavne dejavnosti in dosežki organizacije

Popotniško združenje Slovenije je trajnostno naravnana nevladna organizacija s statusom delovanja v javnem interesu na področju mladine in spodbujanja razvoja turizma, zato se tudi dosežki sproti posodabljajo na spletni strani organizacije.

Poslanstvo Popotniškega združenja Slovenije je spodbujanje mobilnosti mladih, mladinskega popotništva in prostovoljstva ter vzpostavitev kakovostne mreže mladinskih prenočišč s ciljem izboljšanja medkulturnega sodelovanja in dialoga ter krepitve vrednote miru. Poslanstvo pa krepimo z mnogoterimi dejavnostmi predvsem na naslednjih področjih:

Prostovoljstvo pri Popotniškem združenju Slovenije

Prostovoljstvo razumemo kot temelj delovanja naše organizacije, zato smo dodobra razdelali program prostovoljstva, ki privablja mnoge, ki razumejo besede Marka Twaina, da so potovanja usodna za predsodke, fanatizem in ozkosrčnost. Prostovoljke in prostovoljci lahko pri Popotniškem združenju Slovenije izbirajo med utečenimi oblikami prostovoljstva ali pa razvijajo nove. Utečene oblike prostovoljstva, ki se občasno posodabljajo, so predstavljene tukaj. Zelo ponosni smo tudi na to, da smo del mednarodnega programa HI Connect, v okviru katerega se lahko prostovoljke in prostovoljci prijavijo na prostovoljsko delov v okviru sorodnih organizacij, članic International Youth Hostel Federation v tujini, poleg tega pa z zanimivimi članki v spletni reviji Globetrotter promoviramo prostovoljstvo v tujini.

Mreža mladinskih prenočišč v Sloveniji

Mreža mladinskih prenočišč je eden od osnov za razvoj mladinskega dela in mobilnosti mladih, zato jo s ponosom in odgovornostjo vodimo. Smo del mednarodne mreže mladinskih prenočišč Hostelling International oziroma International Youth Hostel Federation z bogato zgodovino mobilnosti mladih. Navkljub dolgoletni zgodovini in mednarodni prepoznavnosti še zmeraj odgovarjamo na vprašanje: Kaj je hostel? In ko razložimo, da se hostli s časom spreminjajo, z veseljem predstavimo mrežo hostlov v Sloveniji, ki ima več kot stoletje stare korenine. Trenutno poteka verifikacija mednarodno priznanega programa trajnosti in kakovosti v tretjini vseh slovenskih hostlov, zato nestrpno pričakujemo prvi hostel v zeleni shemi. Tako bodo hostli še primernejši tako za individualne popotnike kot za družine in skupine.

Spletna revija Globetrotter

Globetrotter v prevodu sicer pomeni svetovni popotnik, za nas pa pomeni lasten medij, ki je od leta 2008 vpisan v razvid medijev pri Ministrstvu za kulturo. Spletna revija Globetrotter vsak mesec ponuja obilo zanimivih potopisov, izkušenj prostovoljk in prostovoljcev, spodbud k trajnostnemu razvoju in še mnogo več.

Ostali dosežki in aktivnosti

V popotniškem združenju Slovenije pa smo ponosni tudi na ostale dosežke in aktivnosti. V pomoč mobilnosti mladih smo zbrali več kot 100 nasvetov za potovanja in več kot 140 navdihujočih vsebin, mladim pa omogočamo tudi člansko izkaznico, ki je združena z EYC in ponuja več kot 70.000 popustov, do nje pa je mogoče priti tudi brez plačila, v kolikor nam osebe namenijo del dohodnine, mi pa v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije ta del namenimo tistim, ki si sami ne morejo privoščiti oddiha.

Ob vseh glavnih dejavnostih in dosežkih pa izvajamo vrsto projektov in razpisov, nagradnih iger in drugih spremljevalnih aktivnosti, vse z namenom uresničevanja našega osnovnega poslanstva.