Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Fotografiraj in odkrij Julijske Alpe

Aktivno preživljanje prostega časa v naravi je lepo in koristno. Ponuja nam sprostitev in povezavo z naravo, ki ju v današnjem hitrem svetu vsi potrebujemo. Rekreacija v naravi je tudi priložnost za spoznavanje novih pokrajin. Pohajanje po hribih, kolesarjenje po kolovozih, plavanje v morju in tek po gozdovih so super načini za počasno in poglobljeno spoznavanje okolice. Te aktivnosti so tudi prijazne do okolja. Če je tak način raziskovanja blizu tudi tebi in če te zanima še fotografija, potem je naš novi fotografski natečaj pravi zate.

Dobitnik/dobitnica nagrade je:
Nina Žnideršič

Tema fotografskega natečaja je rekreacija v naravi, kar pomeni, da nam pošlji fotografije, ki prikazujejo gibanje v naravi.

Nagrada za najboljšo fotografijo je odkrivanje Julijskih Alp, kar ti bomo omogočili z dvema nočitvama za dve osebi v samem osrčju Julijskih Alp v očarljivem Hostlu pod Voglom. Ta leži v neposredni bližini z gozdovi obdanega Bohinjskega jezera. A to še ni vse. Za odkrivanje okolice ti bo na voljo tudi izposoja dveh koles za en dan, s katerima bo raziskovanje okoliških poti in skrivnosti še lažje. V hostlu te bodo oskrbeli z vsemi informacijami o najznamenitejših in privlačnih poteh. Nagrada ti bo omogočila tudi raziskovanje gladine jezera, saj vključuje izposojo dveh supov za eno uro in kanuja za štiri ure, kar je odlična priložnost za odkrivanje skrivnih kotičkov največjega naravnega in stalnega jezera v Sloveniji. Ob veslanju po gladini jezera te bodo ves čas spremljali čudoviti okoliški hribi.

Vse, kar moreš narediti, je, da do 28. 06. 2019 pošlješ največ tri fotografije. Ocenjevanje slik bo potekalo v dveh delih. V prvem delu bo ocenjevanje potekalo kar na spletnem portalu, kjer bodo lahko obiskovalci sami ocenjevali prijavljene slike od 1 do 5. Ob zaključku natečaja bodo obiskovalci lahko ocenjevali objavljene slike še dodatnih 5 dni. Strokovna žirija bo fotografije razvrstila od najnižje do najvišje in izbrala do 30 najboljših fotografij. Vsak avtor je lahko uvrščen med prvimi tridesetimi le z eno fotografijo. V primeru, da bo med prvimi tridesetimi več fotografij istega avtorja, bo izbrana najboljše ocenjena fotografija. V drugem krogu ocenjevanja se bo za nagrade potegovalo do 10 avtorjev. Štiričlanska strokovna žirija bo slike ocenila od 1 do 10 in izbrala najboljšo. Nagrada bo podeljena po razglasitvi nagrajenca.

Vabimo te, da ponovno odkriješ svet narave in rekreacije ter nam pošlješ svoje najljubše fotografije. Skupaj z nami boš s svojimi fotografijami tudi promoviral zdrave aktivnosti, ki so prijazne do okolja.


REZULTATI ZA - Fotografski natečaj 9

Tek po puščavi, Tjaša Dražnik
Število glasov: 5 (5.00)

Tek po puščavi

Tjaša Dražnik

Puščava Mojave, Kalifornija, ZDA, 2018

Tek na vrhu sipine ob sončnem zahodu.

Minljivost, Nina Žnideršič
Število glasov: 13 (4.92)

Minljivost

Nina Žnideršič

Mangart, 2018

Aktivno v naravo

Zimska pravljica, Žiga Bobek
Število glasov: 5 (4.80)

Zimska pravljica

Žiga Bobek

Gosausee, Avstrija, 2018

Zimsko jutro idealnega zimskega dne.

Tek po neutečenih poteh, Gašper Strniša
Število glasov: 10 (4.80)

Tek po neutečenih poteh

Gašper Strniša

Kranj, 2019

Rekreacija v naravi poleg nabiranja fizične kondicije krepi tudi duha.

Ribič, Dušan Berdnik
Število glasov: 5 (4.60)

Ribič

Dušan Berdnik

reka Kolpa, Bela Krajina, 2018

Čakajoč na ribo na reki Kolpi v Beli Krajini

SUP-ing with friends, Tanita Fabjan Demsar
Število glasov: 19 (4.58)

SUP-ing with friends

Tanita Fabjan Demsar

Lukovica, 2018

Suping with friends - Gradisko lake

Pot med zlatimi macesni, Anja Štuhec
Število glasov: 10 (4.50)

Pot med zlatimi macesni

Anja Štuhec

Vršič, Kranjska Gora, 2018

Jesenski pohod na Slemenovo Špico

Mali leopard na zimskem potepu, Žiga Bobek
Število glasov: 4 (4.00)

Mali leopard na zimskem potepu

Žiga Bobek

Langbathsee, Avstrija, 2018

Zimski izlet z malim radovednežem.

Potepanje po zelenih gozdovih, Žiga Bobek
Število glasov: 2 (3.00)

Potepanje po zelenih gozdovih

Žiga Bobek

Pohorje, Slovenija, 2019

Sprehod po zelenih gozdovih Pohorja