Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Praznuj z Indijsko mladinsko popotniško organizacijo

Vabilo na mednarodno konferenco

Indijska organizacija Hostelling International praznuje 70. obletnico svojega obstoja, kar pravzaprav pomeni, da praznuje svoj platinasti jubilej. Ob tem organizira različna deželna in državna praznovanja pod skupnim imenom Skupaj lahko prinesemo mir. Tudi tebe vabi, da prideš v Indijo in praznuješ z njo.

Organizira mednarodno mladinsko konferenco, kjer bosta glavni temi izmenjava dialoga in medsebojno razumevanje med mladimi predstavniki nacionalnih združenj HI. Na konferenci bo prisotnih šest delegatov iz nacionalnih organizacij HI (sem spada tudi Popotniško Združenje Slovenije) in sto iz Indijske mladinske popotniške organizacije. Konferenca traja od 15. do 20. oktobra 2019, nanjo pa so vabljeni vsi med 18. in 28. letom starosti.

Ime konference je Potovanje za mir in za mednarodno razumevanje. Potekala bo razprava o naslednjih temah: krčenju gozdov, opogumljanju žensk, podnebnih spremembah, sodelovanju z mladimi, pomembnosti mladinskih izmenjav in trajnostni prihodnosti. O vsaki temi bo najprej potekalo uvodno predavanje, na katerem boste mladi dobili vpogled v tematiko. Nato si boste skupaj zastavili cilje in naredili načrt, kako bi prispevali k boljšemu svetu. Konferenca bo potekala v New Delhiju, ki si ga boste tudi ogledali. Indijska mladinska popotniška organizacija bo mladim zagotovila prenočišča in prehrano.

Poleg veliko možnosti za izobraževanje ti konferenca ponuja ogromno priložnosti za druženje z mladimi, kar bo samo od sebe pripeljalo do pogovorov o različnih kulturah, festivalih in navadah. Ta konferenca bo navdihnila tebe in vse mlade, da v svet s potovanji in sodelovanjem z ostalimi narodi prinesete mir in harmonijo. V želji aktivnih mladih po boljšem svetu bo ves čas potekala intenzivna izmenjava mnenj.

Program je sestavljen tako, da ponuja številne možnosti za spoznavanje novih znanj, ki ti bodo pomagala v tvojem nadaljnjem življenju tako na osebnem kot službenem področju. Priložnost bo tudi za spoznavanje Indije, New Delhija in čudovite indijske kulture skozi oči domačinov. Na voljo bo res ogromno priložnosti za spoznavanje in pogovarjanje z novimi znanci z vsega sveta, ki razmišljajo podobno kot ti in s katerimi se boš lahko podal na skupna potovanja.

Več o programu najdeš v tem dokumentu: IYC-19_Information . Za prijavo, prosim, pišite na anja.zepic@youth-hostel.si. Prednost imajo prostovoljci Popotniškega združenja Slovenije.