Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

V Bruselj na izlet

Popotniški nasveti za ogled Bruslja

Zakaj ne bi pobegnili pred vsakdanjimi skrbmi in se razvajali z belgijskimi vaflji, čokolado in kakšnim dobrim kozarcem piva? Bistvo življenja je namreč ravno to, da znamo v njem uživati in prepoznamo tiste sladke, drobne stvari, ki sproti osvobajajo našo dušo vsega hudega. V Bruslju lahko storite ravno to – razvajate svojega duha in telo in obenem nasitite potovalno beštijo, ki vam, roko na srce, že kar hitro po koncu ene popotniške avanture krvoločno tuli po drugi. Bruselj, torej.

Vsebina

Kje spati v Bruslju po ugodni ceni

V hostlih HI, kot so Bruegel Hostel, Génération Europe Youth Hostel in Jacques Brel Youth Hostel, lahko nočitev najdete že za 25 € na noč, kot člani HI pa ste seveda deležni tudi ugodnosti.

In kaj početi v Bruslju, razen dobro jesti, spati in spoznavati nove ljudi?

Kot prvo si morate ogledati dečka, ki lula. Tako je, Manneken Pis je ikona Bruslja v podobi bronastega kipca dečka in predstavlja eno najbolj obleganih točk v mestu, tako da se pripravite na intenzivno komolčenje v zameno za dobro sliko. Za dober vtis morate obvezno kak dan preživeti tudi na glavnem trgu belgijske prestolnice ter se pred morebitnimi sončnimi žarki zateči v katerega izmed mestnih parkov, kot je na primer Parc du Cinquantenaire. Za res dobro sliko se ustavite tudi ob strukturi atoma, imenovani Atomium, ki je nastala leta 1958 za namen svetovne razstave in se po njej obdržala vse do danes.

Photo_by_andrei_toader_on_Unsplash.jpg

Prvo mesto Evropske unije ponuja še mnogo več znanih, manj znanih in samo domačinom poznanih kotičkov, vas pa vabi, da se mu prepustite, se vanj vživite in vsaj za nekaj časa pozabite na tegobe vsakdana. Zatorej hitro rezervirajte svoj polet v bruseljsko svobodo in se podajte v raziskovanje glavnih turističnih zanimivosti. Za še več informacij o Belgiji pa si preberite prispevek o belgijski avanturi, ki jo je tam doživela popotnica Maruša Galič.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava