Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Že veste, kje boste spali v New Yorku?

Poskusite hostel HI NYC!

Program HI Connect je namenjen osebju hostlov Hostelling International (HI) in prostovoljcem, ki želijo izkusiti življenje in delo v tujini, pridobiti nove veščine in prispevati k razvoju mobilnosti ljudi preko mednarodnih meja. Počaščena sva bila, da sva bila sprejeta v program in da nama je bila podarjena ta edinstvena priložnost, da sva lahko dva tedna preživela kot prostovoljca v enem največjih hostlov HI na svetu, v HI New York City v ZDA. Že sama prostovoljska izkušnja je bila odlična, za piko na i pa so tu še sam objekt, ponujene storitve in očarljivo osebje, ki so presegli vsa najina pričakovanja.

Vsebina

Hostel ima več kot 700 postelj in je tako največji v mreži HI v ZDA. Pred kratkim je bil tudi prenovljen in danes ponuja udobne sobe (od zasebnih do 10-posteljnih), brezplačen wi-fi in polnilne postaje ter največji privatni vrt v celem Manhattnu. HI NYC pa ponuja svojim gostom več kot le posteljo. Po dveh tednih prostovoljnega dela v hostlu in druženja z gosti sva ga uspela dodobra spoznati in z gotovostjo lahko trdiva, da ima HI NYC vse, kar potrebujete za popoln izlet v New Yorku. Tu so razlogi, zakaj:

1. Ogledi in aktivnosti

Hostel HI NYC ponuja brezplačne dogodke in programe, s pomočjo katerih gostje lažje raziskujejo tako znane kot skrite kotičke New Yorka v družbi ostalih popotnikov iz drugih koncev ZDA in sveta, ki so v iskanju podobnih dogodivščin. Vsak ponedeljek in četrtek hostel organizira v dobrodošlico Welcome Party, kjer si gostje lahko postrežejo z brezplačno pijačo, nato pa se v spremstvu domačinov odpravijo na Pub Crawl raziskovat nočno sceno New Yorka. Hostel ponuja tudi organizirane oglede; med najbolj zanimivimi so ogled parka Central Park, četrti Harlem z cerkvenimi gospel zbori, in Jerry’s Grand Tour, veličastna tura, ki traja več kot 12 ur.

2. Notranji in zunanji prostori hostla

Hostel se nahaja v zgodovinski zgradbi iz 19. stoletja, zgrajeni v viktorijansko gotskem stilu. Objekt ni veličasten le po izgledu, ampak ima tudi pomembno mesto v ameriški zgodovini, saj je v preteklosti služil kot bolnišnica, pozneje pa kot dom za vdove ameriške državljanske vojne. Danes je hostel sveže prenovljen in ponuja gostom veliko družabnih zunanjih in notranjih prostorov. Privoščite si počitek in ogled filma ali stand-up komedije v TV sobi, igrajte biljard ali brskajte na računalniku v sobi New York, ali pa celo organizirajte zabavo v plesni sobi, če potujete v skupini. HI NYC je poslopje z največjim dvoriščem v celem Manhattnu, kjer gostje lahko uživajo v jutranjem zajtrku, zeliščnem vrtu, talnem mozaiku in romantično osvetljeni terasi.

3. Lokacija

Hostel HI NYC se nahaja v slavni četrti Upper West Side na Manhattnu. Je le dve ulici oddaljen od Central Parka in krajši sprehod od ugledne univerze Columbia, cerkve St. John the Divine in živahne četrti Harlem. Če se želite zapeljati do Times Squarea, pa je tu metro postaja, ki se nahaja le nekaj metrov pred hostlom, in vas popelje naravnost do mestnega centra.

4. Ponudba storitev

Hostel in njegovo osebje bodo zadovoljili vse vaše osnovne potrebe, tako da ne rabite skrbeti v iskanju ostalih ponudnikov. Vam je zmanjkalo čistih oblačil? Lahko jih operete in posušite v pralnici hostla. Ste lačni? Poskusite odlično hrano pripravljeno v kavarni v hostlu, ki ponuja vse od zajtrka, svežih solat in kremnih juh, ki bodo pogrele vaš želodec. Si raje kuhate svojo hrano? V spodnjem nadstropju hostla boste našli prostorno in moderno opremljeno kuhinjo, kjer si lahko pripravljate svoje najljubše obroke ter jih predstavite ostalim gostom hostla.

5. Misija mreže HI

S popotniki iz več kot 100 različnih držav sveta se HI NYC čuti odgovornega za svoj vpliv na okolje. Tako hostel uporablja okolju prijaznejše in trajnejše strategije, ki temeljijo na zmanjševanju ogljikovega odtisa in porabe vode, smotrnemu upravljanju odpadkov, recikliranju prostorov, in izobraževanju gostov ter domačinov o trajnostnem turizmu. Leta 2017 je hostel HI NYC pod vodstvom mreže HI USA dobil zeleni certifikat Green Globe. Prav tako je osvojil drugo mesto na razpisu organizacije HI za trajnostni razvoj in tako pridobil financiranje za uporabo hitrega kompostnika, ki bo uporabljen za zelenico hostla, presežek komposta pa bo podarjen lokalni skupnosti. To novo orodje je pomemben korak k uresničitvi cilja ameriške mreže HI, da bi hostli delovali brez odpadkov, t. i. “zero waste”. Najnovejši projekt na listi za HI NYC pa je ustanovitev vrta na dvorišču hostla, ki bo namenjen tako osebju, gostom in lokalni skupnosti.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava