Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Brugges

Potovanja v lastni režiji

Brugges se nahaja v severnem delu Belgije in je prelepo privlačno in šarmantno mesto za obiskovalce. Ko vstopite v mesto je očitno, da je Brugges zgodovinsko mesto, ki vam ponuja odlično ohranjene arhitekturne bisere in muzejske razstave. Sprehajajte se po tlakovanih ulicah, spočijte se v mirnih parkih ali pa se osvežite v prelepih kavarnah v očarljivem centru mesta, ki je uvrščen na UNESCO-v seznam kulturne dediščine.

STVARI ZA POČETI IN VIDETI V BRUGGEJU

  • Brugge je mesto kjer lahko občudujete svetovno znane zbirke poslikav Flamskih primitivcev – likovnih umetnikov ki so živeli in ustvarjali v mestu med 14. in 20. stoletjem. Muzej Brugge je naslov, ki so dali skupku različni zgodovinskih muzejev v mestu, ki ponujajo mešanico sodobne in klasične umetnosti, arheoloških najdb, tradicionalnega pohištva ter predmetov in izdelkov iz srebra. 
  • Muzej Groeningmuseum je je znan kot mestni muzej  likovne umetnosti, zaradi njegove zbirke slik Flamskih primitivcev. Muzej Diamantmuseum nudi vpogled v svet diamantov, od rudarjenja do njihovega poliranja. Najdemo še tudi Hospitalmuseum, ki je skupno ime za dve zgodovinski. Bolnica Sv. John-a iz 8. stoletja vsebuje šest slik Hansa Memlinga in bolnica Our Lady of the potteries razstavlja odlične srebrne predmete.
  • Bazilika svete krvi  je prelepa gotska cerkev na Bruškem trgu. V cerkvi se nahaja epruveta krvi, ki so jo prinesli križarji in za katero verjamejo da vsebuje kri Jezusa Kristusa. Prenovljena in razkošna cerkev prav tako vsebuje romansko kapelico katere ne smete zamuditi.
  • Zgodovinski Markt v Bruggeju je velik odprt trg obdan z srednjeveškimi stavbami in kavarnama ter  restavracijami na odprtem. V sredini trga se nahaja spomenik vodjem Brugse Metten, kateri so bili vodje Flamske milice ki je izvesila  pokol nad Francosko garnizijo stacionirano v mestu leta 1302. Ta trg je prav tako mesto kjer si lahko najamete kočijo in si z njo ogledate mesto. Nad mestom bedi znamenit Belfry z svojim 83 m visokim stolpom, 366 stopnicami in fantastičnim panoramskim razgledom mesta.  

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Bruggeju, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

HRANA IN NOČNO ŽIVLJENJE V BRUGGEJU

Belgija je znana po čokoladi in Brugge prav tako prispeva svoj delež z čokoladnicami in celo muzeju o čokoladi imenovanim Choco-story Museum, ki je obvezna postojanka za ljubitelje čokolade. Restavracije so lahko drage v Bruggeju, zato vam priporočamo, da se umaknete iz glavnih turističnih ulic in celo vprašate domačine za predloge.  

PREMIKANJE PO BRUGGEJU

Zgodovinski center je primeren za sprehajanje, saj ponuja urejene tlakovane poti, kanal ki obkroža center in odlično ohranjeno obzidje mesta po katerem se lahko sprehajate. Če si želite pogledati okoliški del mesta je kolo odličen način za premikanje. Prav tako pa mesto ponuja avtobuse, ki peljejo do vseh glavnih turističnih destinacij.

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje