Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Tajpej

Potovanja v lastni režiji

Tajpej je glavno mesto Tajvana in je nahaja na severu države med Centralnim gorovjem in Yangming gorovjem. Tajpej mogoče ni tako priljubljena destinacija kot druga glavna mesta, vendar je še veno živahno in prikupno mesto z presenečenji za mnogo vogali.

STVARI ZA POČETI IN VIDETI V TAJVANU

  • Tajpej ponuja ogromno količino muzejev in veliko teh je v prelepih zgodovinskih stavbah. Nacionalni palaški muzej drži eno izmed najboljših zbirk Kitajskih antikvitet z zanimivostmi, kot so žad prašičjega trebuha in zeljnati žad. Nacionalni muzej Tajvana je prelepa baroška in renesančna stavba v »parku miru« in je bil prvi Tajvanski muzej, odprt leta 1899.  Muzej Beitou Hot Spring je bil zgrajen leta 1913 in je bil največji muzej v Vzhodni Aziji v tistem času. Zgrajen je bil med Japonsko okupacijo države in njegovih 12 sob pripoveduje zgodbo o misteriju Beitou.
  • V mestu je prav tako ogromno templjev. Longshan tempelj je posvečen Guanyin-u, budistični reprezentaciji sočutja. Je prelep tradicionalni tempelj, ki privabi ogromno interesantnih ljudi, med drugim slepe maserje in prerokovalce, ki ponujajo svoje storitve. Boan tempelj  je taoistični tempelj zgrajen leta 1805 in gosti slike in kipe za katere velja, da so najboljši v Tajvanu.  Zraven Boan templja leži Konfucijev tempelj zgrajen leta 1879, ter služi kot največji nacionalni poučni center v severnem Tajvanu.
  • Spominska dvorana Chiang Kai-shek je najbolj znan simbol Tajpeja in republike Kitajske, ter je ena izmed najbolj obiskanih znamenitosti. Je prelep kraj za izlet in v njem lahko vidite bronast kip Chiang Kai-shek, katerega stalno stražita dva stražarja. Tukaj še najdete njegov spominski muzej in prelep vrt.

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Tajpeju, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

HRANA IN NOČNO ŽIVLJENJE V TAJPEJU

Ne bo vam primanjkovalo izbire kadar boste iskali hrano v Tajpeju, saj ima mesto eno izmed največjih koncentracij restavracij na svetu. S tem pride velika izbira mnogih popularnih  in okusnih jedi iz Tajske, Kitajske, Vietnamske, Japonske in Korejske kuhinje. Mesto je živahno tako podnevi kot ponoči, kjer se lahko sprostite ali zabavate podnevi in ponoči. Prav tako priporočamo obisk čajnic, kjer strežejo Tajvanski specialni čaj »High Mountain Olong«.

PREMIKANJE PO TAJPEJU

Tajpej je ogromno moderno mesto z čistim in efektivnim sistemom javnega prevoza. Ta vključluje Mass Rapid Transport (MRT) sistem. Ta avtomatski prevozni sistem vključuje dobro varovane »varne cone« na peronih namenjene ženskam in otrokom, ki potujejo ponoči.  Prav tako ima mesto efektiven avtobusni sistem, ki je speljan do večine glavnih znamenitosti v Tajpeju.

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje