Nica

Nica je mesto na jugu Francije, ob sredozemski obali. Mesta se je prijel vzdevek Nice la Belle (Nissa la Bella in Niçard), kar pomeni Čudovita Nica. To je največje mesto francoske riviere in turisti se zgrinjajo sem zaradi klime in čudovite arhitekture.

Bivanje v Nici

Priporočamo, da se namestite v hostlu Nice Camelias. Obiskovalci ga opisujejo kot mirno oazo v srcu mesta. Nahaja se blizu železniške postaje, plaž in nočnega življenja Stare Nice. Ta hostel se nahaja v središču vsega dogajanja.

Naslov: 3, rue Spitalieri, 06000 Nice, (Alpes-Maritimes), France
Tel: +33-4-9362-1554 Email: nice-camelias@fuaj.org

Rezervirajte si nočitve, ali si oglejte druge hostle v Nici na: Nice hostli
Če želite izvedeti več o HI Hostlih v Franciji obiščite spletno stran Hostelling International: Hostli v Franciji

Kaj početi in pogledati v Nici

Place Masséna je glavni mestni trg. Obdan s palmami in borovci je odličen prostor za javna zbiranja in dogodke. Uporabljajo ga za koncerte, zlasti v času poletnih festivalov, Corso carnavalesque (pustne povorke) v februarju in vojaški paradi 14. julija (dan Bastilje) ter drugih tradicionalnih praznovanjih in slovesnostih.

Promenade des Anglais se tako imenuje po Angležih, ki so v Nici prezimovali. Nekateri bogatejši počitnikarji so dali postaviti sprehajališče ob morju. Še danes je to priljubljen del, kamor se hodijo ljudje sprehajati, postal pa je priljubljen tudi za deskarje in kotalkarje. Njegove  chaises bleues in cabane so odlično mesto za lenarjenje in uživanje v azurno modri vodi zaliva angelov. Tukaj se odvijajo številne prireditve, vključno z vsakoletnim sprevodom Boja cvetja.

Hrana in nočno življenje Nica

Med postankom v Nici preprosto morate poskusiti lokalno jed imenovano Pissaladière. Gre za jed pripravljeno iz čebule in sardelic. Socca je vrsta palačinke, narejena iz moke čičerike in bogato začinjena s poprom – jesti pa jo morate še vročo in s prsti; malce spominja na pico. Farcis niçois je jed pripravljena iz zelenjave, nadevane z drobtinami in solato iz Nice (paradižnikove solate z zelenimi feferoni, trdo kuhanega jajca, tune ali sardelic in oliv).

Mesto ni poplavljeno z nočnimi klubi, ki bi bili odprti pozno v noč, je pa moč najti več barov, ki se ponašajo s kulturo in živo glasbo (zlasti jazz izvajalci). V toplem vremenu se nočno življenje običajno zlije na mestne trge, kjer se ob vinu veselite toplega sredozemskega podnebja.

Vožnja po Nici

Letališče Nice Côte d'Azur je glavno letališče za ta del države. Nahaja se na Promenade des Anglais, v bližini l'Arénas in ima dva terminala. Glavna železniška postaja je Nice-Ville. S hitrim vlakom TGV pridete v Pariz v manj kot šestih urah, Marseille pa je oddaljen le poltretjo uro. Nice so povezane tudi z mednarodnimi linijami z Italijo, Švico in Belgijo.

Nasveti za Nico

Nice so čudovito izhodišče za raziskovanje okoliške pokrajine. Le poldrugo uro stran se nahajajo smučišča, kar pomeni, da je mesto zanimivo tokom celega leta!

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje