Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Potovanje v Barcelono

Popusti v katalonski prestolnici

Barcelona, katalonska lepotica, se sonči ob Sredozemskem morju in ponosno razkazuje svoje veličastne arhitekturne stvaritve. Živo in razigrano mesto najbolje doživiš ob tapasih in v večernih urah, ko Barcelona kar zažari. Podaj se v mesto, polno znamenitosti in zgodb ponosnih Kataloncev, ki so ime Barcelona ponesli v svet. Mesto ti ponuja ogromno priložnosti za raziskovanje sprememb skozi čas in tudi skozi oči različnih arhitektov.

Nasveti za ogled Gaudijevih mojstrovin

Bazilika Sagrada Familia je ena najveličastnejših stvaritev moderne arhitekture, kjer se gotika sreča s slogom art nouveau. Začeli so jo graditi leta 1882, a je še do danes niso dokončali. Če si želiš ogledati to Gaudijevo mojstrovino, ki ji je posvečal 40 let, priporočam vnaprejšnji nakup karte, saj se tako izogneš čakanju v vrsti. Če želiš izvedeti več, priporočam hitri vodeni ogled. Gaudi je odgovoren še za eno mojstrovino sodobne umetnosti, in sicer za park Güell, ki danes slovi kot umetniški spomenik. Kot tudi druga Gaudijeva dela, je park Güell poln raznolikih in vznemirljivih barvnih mozaičnih stvaritev, ki te očarajo že pri vhodu. Elementi se med seboj harmonično prepletajo in brez motenj vklapljajo v naravno okolje. Predstavljam ti ponudbo, ki vključuje prevoz z bližnje postaje podzemeljske železnice in ogled parka, kjer ne zamudi ogleda zmajevih stopnic in naravnega trga. Na spletu si lahko naenkrat zagotoviš vodena ogleda po Sagradi Familii in parku Güell ter tako resnično spoznaš Gaudija. Ogleda teh znamenitosti pa lahko združiš še z ogledom griča Montserrat in znamenitih mestnih ulic, kot je Passeig de Gràcia.

53791_-_Park_Guell_Skip-the-Line_Admission_Ticket-IMG_4264_1.JPG

Razišči Picassovo Barcelono

Barcelona je dom še enega izjemnega umetnika, Pabla Picassa. Razišči njegove stopinje v boemski četrti, kjer je prebival, in poslušaj anekdote iz ust svojega vodiča. Ogled se nadaljuje z obiskom pomembnih točk njegovega življenja, boemske restavracije, šole, kjer je študiral, in muzeja, kjer so razstavljali njegova dela. Drugi del ogleda je posvečen njegovi galeriji.

Kaj še početi v Barceloni?

Čudovit pogled na mesto se ti ponuja z morja, zato se podaj na ogled z ladjo in uživaj v morju, soncu in ogledu znamenitosti z morske perspektive. Morda z ladje ozreš Costo Bravo, kamor se lahko podaš na potovanju, ki te popelje na skrivne plaže, kamor ceste ne peljejo. V majhnih ribiških vasicah pa se ti razkriva tradicionalno življenje. Posebno doživetje se ti ponuja, če se na raziskovanje Barcelone odpraviš z električnim skuterjem, s katerim lahko umirjeno raziskuješ mesto, pri čemer ti pomaga že vnaprej inštalirana pot na GPS. Potovanje se začne v gotski četrti in te ob obali popelje do znamenite že prej omenjene cerkve.

Barcelona-Paella_Cooking_Experience_with_Boqueria_Market_Tour-44533-003.JPG

Svetujem nakup kartice Barcelona Card za tri, štiri ali pet dni, ki vključuje vstop v 25 največjih mestnih muzejev in atrakcij ter brezplačni javni prevoz s tramvajem, avtobusom ali podzemno železnico. S to enotno vstopnico lahko privarčuješ 77 odstotkov denarja pri vstopninah za vse znamenite muzeje. Skupaj s karto dobiš zemljevid in vodnik v šestih različnih jezikih. Če pa imaš na voljo dva dneva, pa si privošči dvodnevno kartico Barcelona Express Card, ob kateri ti pripadajo brezplačen javni prevoz in popusti pri vstopninah za muzeje, klube, športne klube in kulturne prireditve. Znižano pa imaš tudi končno ceno v restavracijah in trgovinah. Na triurnem vodenem potovanju s kolesi pa si oglej tudi dele mesta, kamor avtobusi ne zaidejo in ki si jih nimaš časa ogledati peš. Izlet vključuje postanek na sončni terasi ob Sredozemskem morju.

Za konec potepanja po Barceloni se nauči, kako skuhati slavno morsko paeljo. Najprej te čakata obisk tržnice in sprehod po starem delu mesta, nato pa izkoristi priložnost in sodeluj pri pripravi tapasov, sangrije in slastne paelje.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava