Potovanje v Gruzijo

Če te zanima potovanje v malo pozabljeno deželo pod Visokim Kavkazom, ki se je pogumno obdržala med mogočnimi sosedi in kjer te čakajo naravne lepote in kulturne raznolikosti za vsakim vogalom, si preberi naslednji članek, poln popotniških nasvetov. Turizma v Gruziji še ni veliko in ravno to ji daje poseben čar.

Raziskovanje Gruzije se začne v samosvoji prestolnici Tbilisi, mestu ob reki Mtkvari, kamor lahko priletiš z vseh koncev sveta, največkrat s prestopom v Istanbulu. Pri rezervaciji prevoza od letališča do mesta je vedno potrebnega nekaj brskanja, zato ti priporočamo, da rezerviraš poceni shuttle kombi, ki omogoča tudi dobro sporazumevanje v angleščini.

Kaj si lahko ogledaš v prestolnici? Preprosto se sprehodi po ozkih ulicah do Trga svobode in Narodnega muzeja, nato pa naj te pot ponese do trdnjave Narikala s čudovitim razgledom. Tam si lahko ogledaš tudi svetišča različnih religij. Kaj še lahko počneš? Tbilisi je odlično izhodišče za raziskovanje celotne države. Gruzija je znana po dobrem vinu in, če si med ljubitelji te pijače, se podaj na enodnevni izlet v regijo Kakheti, ki je pokrajina, ustvarjena za popotnike. Posuta je z lepimi cerkvami in odličnimi vinskimi kletmi. Nedaleč stran od glavnega mesta leži starodavna prestolnica Mtskheta, kjer se izplača iti na voden ogled, da tako vidiš vse in česa ne izpustiš. Še posebno ne smeš izpustiti ogleda katedrale Svetitskhoveli. Tu lahko spoznaš gruzijsko identiteto. Po vsem tem je čas, da se odpraviš v gore. Odlično izhodišče za raziskovanje je vasica Stepantsminda, kamor prideš čez visoke prelaze. V vasici te bo očaral pogled na pettisočak Kazbek in na ostale kavkaške gore. To je čudovita lokacija za enodneven izlet iz Tbilisija, ki te ne bo pustil ravnodušnega.

Izpustiti ne smeš niti samostanov v puščavi Gareja, jugovzhodno od glavnega mesta. Najbolj znan je samostan David Gareji, kjer te bo prevzel starokrščanski duh. Na vse te enodnevne izlete se lahko podaš samostojno. Javni prevoz je poceni in zanesljiv. Za konec potovanja se lahko odpraviš tudi na črnomorsko obalo v bleščečem Batumiju, kamor se lahko odpraviš kar z zasebnim prevozom. Tam te čakajo dolge peščene plaže in sproščeno vzdušje.

Podaj se v Gruzijo, na potovanje, ki ti ga bodo vsi zavidali. Spoznaj vznemirljivo mešanico kulture in čudovite narave, vse od puščave do visokih gorovij.

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava