Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Kako potovati, tudi če niste milijonar

Poslušajte zvočni odlomek

Odlični nasveti za poceni potovanja

V tem članku si bomo ogledali nekaj odličnih potovalnih nasvetov, ki jih lahko uporabite za poceni potovanja, saj je to ena izmed najbolj bogatih izkušenj, ki jih lahko imate. Omogoča nam raziskovanje novih krajev, kultur in načinov življenja, lahko pa je tudi odličen način za sprostitev in pomlajevanje. Toda stroški so za mnoge ljudi ena največjih ovir za potovanje. Lahko je drago, ne glede na to, ali gre za stroške letalske karte, nastanitve ali različnih aktivnosti. Ni pa nujno, da je tako. Če malo načrtujete in pri tem delate pametne odločitve, je mogoče potovati z malo denarja in se pri tem še vedno imeti odlično.

Vsebina

1. Načrtujte vnaprej

Ena najpomembnejših stvari, ki jih je treba upoštevati pri načrtovanju cenovno ugodnega potovanja, je, da začnete zgodaj. Prej ko začnete načrtovati, več časa boste imeli za raziskovanje in primerjanje cene letov, nastanitev in aktivnosti. Uporabite lahko tudi različne potovalne aplikacije in spletna mesta, kot so Skyscanner, Kajak ali Hopper, da primerjate cene in nastavite opozorila o cenah za želene destinacije. Z načrtovanjem vnaprej boste bolj verjetno našli ponudbe in popuste, ki vam lahko prihranijo denar. Poskusite rezervirati vsaj nekaj tednov vnaprej, da najdete najboljše cene.

02_Odlicni_potovalni_nasveti_za_poceni_potovanja_-_Great_travel_tips_for_cheap_trips_-_Envato.jpg

2. Bodite prilagodljivi

Drug pomemben dejavnik, ki ga je treba upoštevati, je prilagodljivost. Če ste prilagodljivi različnim destinacijam in datumom potovanja, boste verjetno našli cenejše ponudbe. Poleg tega razmislite o potovanju v nizkih sezonah, ko so cene običajno nižje. Izogibajte se vrhuncu potovalne sezone, saj se cene v tem času običajno dvignejo. To je odličen način, kako prihraniti denar in hkrati spoznati nov kraj.

Prav tako lahko poiščete ponudbe v zadnjem trenutku ali izkoristite prodajo in promocije, ki jih ponujajo letalske družbe in potovalne družbe. Poleg tega razmislite o potovanju na destinacije, ki so bližje domu, kar vam lahko pogosto prihrani denar za stroške prevoza.

3. Ne le cenovno ugoden prevoz, temveč tudi trajnosten

Nizkocenovni prevozniki, kot sta Spirit in Frontier, ponujajo odlične ponudbe letalskih ugodnosti. Ker pa je trajnostno potovanje pomembno, razmislite o alternativi, kot je potovanje z vlakom ali avtobusom. Morda niso tako hitri kot letenje, vendar so pogosto mnogo cenejši in imajo veliko manjši ogljični odtis. Oglejte si ta članek za bolj trajnostne potovalne nasvete.

03_Odlicni_potovalni_nasveti_za_poceni_potovanja_-_Great_travel_tips_for_cheap_trips_-_Envato.jpg

Najem avtomobila je lahko drag, zato raje uporabite javni prevoz. Tako lahko prihranite veliko denarja in občutite lokalno kulturo. Javni prevoz je pogosto veliko cenejši od najema avtomobila, lahko pa vam ponudi tudi bolj pristno potovalno izkušnjo. Razmislite tudi o možnostih hoje ali najema kolesa, ki nista le cenovno ugodni, temveč tudi okolju prijazni. To je tudi odličen način, da si ogledate nov kraj in se hkrati razgibate.

4. Bivanje v cenovno ugodnih nastanitvah

Kar zadeva nastanitev, lahko izbirate med številnimi cenovno ugodnimi možnostmi. Namesto bivanja v hotelu razmislite o drugih možnostih, kot so hostli ali kampiranje. Te možnosti so lahko bistveno cenejše od tradicionalnih nastanitev in lahko ponudijo tudi edinstveno in avtentično doživetje. Zlasti hostli in domovi so lahko odličen način za spoznavanje drugih popotnikov in spoznavanje lokalne kulture. Če ste član Hostelling International, pa lahko dobite še 10-odstoten popust na rezervacijo hostlov.

04_Odlicni_potovalni_nasveti_za_poceni_potovanja_-_Great_travel_tips_for_cheap_trips_-_Envato.jpg

5. Hrana

Hrana je še eno področje, kjer se lahko stroški med potovanjem hitro povečajo. Namesto da bi kupili hrano in pijačo na letališču ali na letalu, prinesite svoje prigrizke in pijačo. To vam lahko prihrani denar in tudi zagotovi, da imate nekaj za jesti in piti med potovanjem.

Prehranjevanje je lahko eden največjih stroškov na potovanju, zato razmislite o kuhanju lastnih obrokov. Veliko ugodnih nastanitev ima kuhinjo, najdete pa lahko tudi lokalne trge, kjer lahko kupite sveže sestavine za del stroškov prehranjevanja. Ne samo, da vam bo to prihranilo denar, ampak vam bo omogočilo tudi, da doživite lokalno kuhinjo na bolj pristen način.

05_Odlicni_potovalni_nasveti_za_poceni_potovanja_-_Great_travel_tips_for_cheap_trips_-_Envato.jpg

Poleg tega razmislite o nakupu lokalnih izdelkov iz majhnih družinskih podjetij, ki so pogosto cenejši kot nakup hrane in pijače iz večjih verižnih trgovin. S tem podpirate lokalno gospodarstvo na okolju prijazen način. Oglejte si ta članek za več trajnostnih potovalnih nasvetov.

6. Izkoristite brezplačne aktivnosti

Pri načrtovanju potovanja poiščite brezplačne ali poceni aktivnosti. Številne destinacije ponujajo aktivnosti, kot so pohodništvo, obisk muzejev ali raziskovanje lokalnih parkov. Raziščite, kaj je na voljo v krajih, ki jih obiskujete. Morda boste presenečeni, koliko zabavnih in zanimivih stvari lahko počnete, ne da bi porabili veliko denarja.

06_Odlicni_potovalni_nasveti_za_poceni_potovanja_-_Great_travel_tips_for_cheap_trips_-_Envato.jpg

Prav tako lahko poiščete brezplačne vodene oglede mesta ali druge cenovno ugodne dejavnosti, ki jih ponujajo lokalne organizacije. Poleg tega razmislite o enodnevnem izletu v bližnje mesto ali vas, ki je pogosto odličen način, da doživite lokalno kulturo, ne da bi porabili veliko denarja.

Zaključne misli

Cenovno ugodno potovanje je mogoče in je lahko odličen način za ogled novih krajev, ne da bi bankrotirali. Z načrtovanjem vnaprej, prilagodljivostjo in pametnimi odločitvami se lahko zabavate in ustvarite spomine, ki bodo trajali vse življenje. Ne dovolite, da bi bili stroški ovira za doživljanje vsega, kar lahko ponudi svet. Z malo načrtovanja in nekaj pametnih izbir lahko potujete poceni in se imate pri tem odlično. Ne pozabite biti pameten popotnik. Za več trajnostnih potovalnih nasvetov pa si oglejte blog "Travel Different for Future".

Sorodni članki

Prijava