Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

10 najboljših popotniških nasvetov za Filipine

Poslušajte zvočni odlomek

Filipini so očarljiv arhipelag z več kot 7000 otoki in so raj za popotnike, ki iščejo razburljiva doživetja, sprostitev in spoznavanje s kulturo. Dih jemajoče plaže na Boracayu ali spokojne riževe terase v Banaue – Filipini ponujajo raznovrstna doživetja za vsak okus. Za nepozabno potovanje vam v tem članku predstavljamo 10 ključnih nasvetov za spoznavanje lepote tega tropskega raja:

Vsebina

1. Sprejmite sproščeno vzdušje

Filipini so znani po svoji »otoški miselnosti« in imajo do življenja bolj sproščen pristop. Sprejmite ta sproščen način potovanja in ne hitite z doživetji. Prepustite se trenutku, uživajte v pogovorih in se naužijte lepote otokov.

2. Pakirajte lahkotno in raznoliko

Zaradi velikega števila otokov, ki jih lahko raziskujete, je bistvenega pomena, da pakirate lahkotno. Odločite se za vsestranska oblačila, ki jih lahko uporabljate za prehod iz dneva v noč, za dodatno udobje in zaščito pred soncem pa s seboj vzemite sarong.

Travel_Tips_for_the_Philippines_-_Travel_Tips_for_the_Philippines_1.jpg

3. Spoštujte lokalno kulturo

Filipinska kultura je prijazna, gostoljubna in temelji na globokem spoštovanju. Naučite se nekaj osnovnih besednih zvez v tagaloščini, državnem jeziku, in se tako zahvalite za njihovo gostoljubnost. Upoštevajte njihove običaje, na primer izogibanje javnemu izkazovanju naklonjenosti in skromno oblačenje na verskih objektih.

4. Potopite se v filipinsko kuhinjo

Filipinska kuhinja je čudovita mešanica okusov z vplivi španske, kitajske in malajske kulture. Poskusite lokalne specialitete, kot so adobo, slana enolončnica ali halo-halo, osvežujoča sladica z nastrganim ledom. Ne pozabite poskusiti lokalnega sadja, kot so mango, rambutani in durian, edinstveno sadje z močnim vonjem in intenzivnim okusom.

Travel_Tips_for_the_Philippines_-_Travel_Tips_for_the_Philippines_2.jpg

5. Uporabite javni prevoz

Filipini ponujajo številne cenovno ugodne in priročne možnosti prevoza, od triciklov in jeepneyjev do taksijev in avtobusov. Poglobite se v lokalno izkušnjo in preizkusite nekatere od teh tradicionalnih načinov prevoza.

6. Načrtujte razburljiva doživetja na otokih

Filipini so raj za pohajkovanje po otokih, saj nešteto otokov ponuja edinstvena doživetja. Razmislite o obisku Palawana, ki je znan po svojih neokrnjenih plažah in bujnih deževnih gozdovih, ali Bohola, ki je dom legendarnih čokoladnih gričev in prijaznih opic Tarsier.

Travel_Tips_for_the_Philippines_-_Travel_Tips_for_the_Philippines_8.jpg

7. Doživite podvodni svet

Filipini so popolni za potapljanje in snorklanje. Raziskujte koralne grebene, spoznajte raznoliko morsko življenje in odkrijte skrite razbitine ladij. Ne pozabite pridobiti certifikata za potapljanje, preden se potopite v to podvodno čudežno deželo.

8. Nakupujte na lokalnih tržnicah in v trgovinah z izdelki domače obrti

Podprite lokalne umetnike in obrtnike z brskanjem po živahnih tržnicah in trgovinah, ki so razpršene po otokih. Poiščite enkratne spominke, ročno izdelane predmete in sveže pridelke ter jih prinesite domov kot spomin na filipinsko pustolovščino.

9. Spoznajte zgodovino in dediščino

Spoznajte bogato zgodovino in dediščino Filipinov, od predkolonialnih civilizacij do španske kolonizacije in ameriškega vpliva. Obiščite zgodovinske znamenitosti, muzeje in kulturne znamenitosti ter se seznanite s preteklostjo države.

Travel_Tips_for_the_Philippines_-_Travel_Tips_for_the_Philippines_6.jpg

10. Uživajte v filipinski gostoljubnosti

Filipinci so znani po svoji topli in gostoljubni naravi. Pogovarjajte se z domačini, vprašajte jih za priporočila in sprejmite njihovo pristno srčnost. Te interakcije bodo obogatile vašo izkušnjo in ustvarile trajne spomine.

Filipini s svojimi dih jemajočimi pokrajinami, raznoliko kulturo in gostoljubnostjo obljubljajo nepozabno popotniško izkušnjo. Z upoštevanjem teh bistvenih nasvetov lahko samozavestno raziskujete arhipelag, se potopite v lokalno kulturo in ustvarite trajne spomine, ki bodo oblikovali vaše razumevanje sveta. Spakirajte kovčke, se prepustite umirjenemu tempu življenja in se podajte na pustolovščino, ki bo očarala vaše čute in vas spodbudila k vrnitvi v ta tropski raj.

Filipini čakajo, pripravljeni, da razkrijejo svojo lepoto in toplino tistim, ki iščejo njihovo očarljivost. Filipini lahko vsakemu popotniku ponudijo nekaj zase, ne glede na to, ali iščete razburljivo popotovanje po otokih, spokojnost riževih teras ali mamljive okuse filipinske kuhinje. Pustite se očarati nad tem arhipelagom čudes in odkrijte, zakaj so Filipini raj za popotnike.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava