Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Potovanje v Pariz

Popusti v mestu ljubezni

Pariz ponuja nekaj za vsakogar. Ponaša se z bogato kulturo in umetnostjo, tako tisto v muzejih in galerijah kot tudi v živo na ulicah in v gledališčih. Pusti se začarati bogatim palačam in romantičnim vrtovom. Razišči široke avenije in ozke kamnite ulice, kjer za vsakim vogalom na popotnika čaka nov biser. Med vsemi ogledi pa ne pozabi na uživanje življenja ali, kot bi rekli francozi: Joie de vivre.

Kaj si ogledati v Parizu?

Za začetek raziskovanja Pariza se podaj na znameniti Eifflov stolp in uživaj v pogledih na veliko mesto. Zagotovi si direktni vstop, da ti ne bo treba stati v vrsti. Ogled združi še z enourno vožnjo po Seni, ki ponuja čudovite razglede, in z raziskovanjem muzeja Louvre. Največji muzej na svetu ima razstavljenih več kot 35.000 predmetov, ki jih lahko občuduješ ves dan, in to z vstopnico, ki ti daje možnost, da vrsto pred vhodom kar preskočiš. Če pa te zanima še več o muzeju, se udeleži vodenja z izkušenim vodičem. Celotni Pariz kot na dlani pa lahko vidiš z vrhnje terase stolpa Montparnasse.

originals-paris-louvre-fast-track-guided-tour-t175122-03.jpg

Pridruži se vodnemu pohodu po srednjeveškem Parizu, ki traja uro in pol in se prične na Île de la Cité. Občuduj Notre-Dame in Sainte-Chapelle, arhitektura katerih je spremenila svet. Na tem izletu se ti bo razkril Pariz pred revolucijo. Spoznaj še Conciergerie, gotsko trdnjavo in zapor iz obdobja francoske revolucije.

Kje videti kraljevi Pariz?

Ena največjih pariških znamenitosti je Versajska palača, nekdanja rezidenca treh Ludvikov. Obkrožena je s kar 815 ha vrtov in parkov. V palači se nahaja ogromno dvoran, vrednih občudovanja. Kupi si vstopnico, ki ti zagotavlja en ali dva dneva raziskovanja s pomočjo avdio vodnika. Na drugačen način lahko življenje v palači spoznaš na vodenem potovanju po parkih s kolesom in si privoščiš piknik v vasici Marije Antoinette, skrite na kraljevem ozemlju. Sledi seveda obisk palače.

Kraljevsko preteklost ima dvorec Fontainebleau, ki je bil stalno naseljen več kot 800 let in je bil dom tudi Napoleonu. Danes tu v več kot 130 sobah domuje narodni muzej. Podaš se lahko še na raziskovanje dvorca Vaux-le-Vicomte in njegovih vrtov.

Paris-Montmartre-Walking-Tour-t5029-021.jpg

Bazilika Sacré-Coeur se nahaja na najvišji točki v mestu v četrti Montmartre. Obišči njeno notranjost z izkušenim vodičem in občuduj največji mozaik na svetu. Razišči še četrt, ki je bila vedno dom umetnikov, revolucionarjev in »outsiderjev«. Eden najlepših trgov je Place du Tertre. Še bolje pa lahko četrt raziščeš v sklopu dvournega vodenega ogleda, ki ti predstavi glavne značilnosti pariške kulture, od kavarn do klubov.

Kaj še početi v Parizu?

Moulin Rouge je znano pariško kabaretsko zabavališče, prvič odprto leta 1889. Vstopnica ti prinaša ogled ene najbolj znane predstave, Féerie, ob pol steklenice šampanjca. Parižani so veliki ljubitelji kakovostnih vin. V Parizu ne zamudi priložnosti, da postaneš pravi poznavalec francoskih vin tudi ti. Nauči se poznavanja vin iz celotne Francije.

Paris-Seine-River-Cruise-t1775-022.JPG

Kam oditi na enodnevne izlete?

Pusti se začarati okolici Pariza. Obišči vasico Giverny, kjer je slikar Claude Monet živel do svoje smrti. Podaj se v njegovo hišo in vrtove, polne čudovitih rastlin, ki so mu predstavljaje navdih. Uživaj v sprehodu po tlakovanih ulicah vasice. Pravo potovanje bo, če si vzameš čas in potuješ z vlakom. Za otroke bo čaroben obisk Disneylanda, kjer domujejo Disneyjevi junaki, ki jih lahko prosiš za podpis. Cela družina pa lahko uživa v vožnjah z vlakci in raznolikih predstavah.

Katero je najboljše zavarovanje za potovanje?

Svetovni digitalni nomadi je zavarovanje, ki so ga popotniki naredili posebej za svoje sopotnike. Plačaš osnovno zavarovanje, ki je odvisno od tega, kam in koliko potuješ. Zavarovanje tako krije sprejem v bolnišnico, zdravila, evakuacijo s helikopterjem, zgodnji let proti domu, stroške, ki so nastali zaradi ukradenih potnih listov ali prtljage, in še veliko več. Člani HI prejmete 5-odstoten popust.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava