Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Obišči hostel Vila do Conde

Odprl se je nov portugalski hostel HI

Le dvajset minut iz Porta se v istoimenskem kraju nahaja popolnoma novi hostel HI Vila do Conde, in sicer v nekdanji palači, ki je poklon navtični dediščini. Hostel že od daleč izstopa s svojo roza barvo. Barvita pa je tudi notranjost. V hostlu so prostorni skupni prostori in jedilnica z masovnimi lesenimi mizami. Na voljo so skupinske sobe in take za pare. HI Vila do Conde je del Portugalske organizacije HI, ki je lani dobila nov logotip. Ta je poseben, ker je oblikovan v skladu z zgodovino in novimi digitalnimi trendi. Člani HI imate v tem in vseh ostalih hostlih HI desetodstoten popust.

Kaj lahko počneš v hostlu Vila do Conde?

V okolici hostla se udeleži tečaja supanja, ki vključuje veliko intenzivnih vaj. Z njihovo pomočjo postani profesionalni supar in se nauči vsega, od raznih tehnik do pravil, ki veljajo na vodi, kot tudi tehnik samoreševanja. Udeležiš se lahko naprednih ali začetniških tečajev. Začetni bodo pokrivali osnove ravnotežja, veslanja in obračanja na deski. Med veslanjem boš morda celo videl ribo ali dve. Individualni pouk bo dvignil tvoje supanje na višjo raven. Člani HI imate desetodstoten popust pri rezervaciji na GetYourGuide.

hostel_Vila_do_Conde_2.JPG

Kaj si še ogledati v Vila do Conde?

Obalno mesto Vila do Conde leži ob ustju reke Ave in je del portugalske Jakobove poti. Mesto je eno izmed najstarejših naselbin na severnem Portugalskem. Danes se tu nahaja ljubko pristanišče in drugi najdaljši akvadukt v državi, ki naj bi nekoč imel kar 999 lokov. To je mesto z dvema nasprotnima značajema; po eni strani gre za sodobno obalno mesto s stanovanjskimi bloki in vilami, po drugi strani pa za mirno, staro mestno jedro, ki se nahaja na bregovih reke. Tako te v mestu čakajo zgodovinske stavbe, peščene plaže, široke avenije, kavarne in zeleni vrtovi. V mestu se nahaja tudi baročni samostan Convento de Santa Clara iz 18. stoletja, zraven katerega stoji baročna cerkev. Tik ob samostanu je ob reki privlačen trg Praça da República, kjer najdeš številne kavarne, ki gledajo na vrtove in na reko.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava