Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Očisti svojo vodo in pomagaj drugim

Popust pri Lifestraw

Voda je ena izmed pomembnejših dobrin za človeka. Potrebujemo jo za tisoče osnovnih opravil. Veliko beremo o težavah zaradi pomanjkanja čiste vode, do katerih prihaja že skoraj po vsem svetu, najpogosteje v najrevnejših državah. Njeno prisotnost morda še bolj kot doma cenimo na potovanju, zlasti na potepanju po vročih krajih, kjer naokoli ni nikakršne vasi ali gostoljubne koče. Pomena čiste vode se zavedamo tudi pri Hostelling International, zato smo sklenili dogovor z Lifestraw, ki proizvaja filtre za pridobivanje čiste vode. Pri vsakem nakupu na spletni strani evropskega prodajalca ti ponujajo 15-odstoten popust.

Lifestraw ponuja filtre in steklenice s filtri, ki onesnaženo vodo prefiltrirajo v čisto. Dvostopenjski filter za čiščenje vode ima več funkcij, odvisno od modela. Filtri in steklenice so narejeni za težke razmere in so uporabni tudi do pet let. Idealni so za divje razmere daleč stran od civilizacije, tako za kampiste kot različne tipe popotnikov.

Ponujajo več filtrov in steklenic s filtrom, ki so na voljo v različnih barvah in oblikah. Za popotnike je najbolj priporočljiv Lifestraw Personal, izredno lahek filter za vodo, ki je enostaven za uporabo in ga lahko vzameš povsod. Iz vode odstranjuje bakterije, zajedavce in mikroplastiko. Omogoča filtracijo do kar 4000 litrov onesnažene vode, kar je dovolj vode za posameznika za pet let. Je enostaven za čiščenje in shranjevanje. Omogoča pitje vode kar neposredno iz potoka, reke ali jezera, lahko pa ga namestite tudi samostojno v steklenico. Je nepogrešljiv del pohodniških izletov v divjino.

Izbereš pa si lahko tudi steklenico, ki filter že vsebuje. Lifestraw Go je napredna flaška, primerna za potovanja, zunanje športe in vse nesreče, pri katerih hitro potrebuješ vodo. Sldenjo čisti tudi pred pesticidi in herbicidi, poleg tega pa izboljša njen okus. Stekleničko lahko napolniš kjer koli in zdrži tudi do pet let. Uporabljaš jo lahko povsod, od begunskih kampov v Jordaniji do vrhov najvišjih gora in širjav največjih puščav.

Lifestraw Home ponuja steklenice s filtri, ki so namenjene domači uporabi. Poleg čiščenja zgoraj naštetih elementov vodo očisti še klora in svinca ter prav tako izboljša njen okus z dodajanjem magnezija in kalija, ki sta dobra za tvoje zdravje. Izdelana je iz recikliranega stekla, uporabna pa je do enega leta. Modelov stekleničk za potnike je seveda še več. Z večkratno uporabo takšne steklenice tudi zmanjšaš uporabo plastike za enkratno uporabo in hkrati tudi svoj ogljični odtis.

Lifestraw igra veliko vlogo pri zagotavljanju čiste vode v najbolj sušnih predelih našega sveta. Pomaga pridobivati čisto vodo 780 milijonom ljudi, ki do vode nimajo dostopa in so tako izpostavljeni številnim boleznim, ki vsako leto ubijejo več kot 1,5 milijona ljudi. Čista voda je še posebej pomembna za otroke, nosečnice in bolnike, okužene s HIV. Tudi ti lahko pomagaš, saj z vsakim nakupom na njihovi spletni strani omogočiš, da en ogrožen afriški otrok prejme čisto vodo za vse leto. Do sedaj so pomoči bili deležni že trije milijoni otrok.

Sorodni članki

Prijava