Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Swiss Youth Hostels in restavracije

Poslušajte zvočni odlomek

Kaj ponuja kulinarični koncept Yoummi?

Švicarska organizacija Swiss Youth Hostels vabi popotnike v prijetne nastanitve, razporejene po vsej Švici že skoraj sto let. Nihče, ki je izbiral med ugodno nočitvijo in okoljevarstveno naravnanostjo hostla, ni okleval in je rezerviral nastanitev v organizaciji Swiss Youth Hostels. Ta v svojih nastanitvah zagotavlja nepozabno doživetje in povezovanje z drugimi popotniki, ki so predani trajnostnemu turizmu. Svojim gostom želi ponuditi karseda najboljšo izkušnjo, zato se je odločila, da obogati ponudbo z restavracijami in kulinaričnim konceptom, imenovanim Yoummi. Uravnotežen, trajnosten, raznolik in cenovno ugoden obrok je temeljna vrednota kulinarike Yoummi. S sloganom »good food, good mood« svojim strankam obljublja vsakodnevno ustvarjene menije, novo ponudbo zajtrkov ter samopostrežno izbiro malic ali kosil za na pot. Vsak izmed menijev je na voljo kot veganski, vegetarijanski in mesni obrok, ki ne vsebuje laktoze ali glutena. Kulinarični koncept Yoummi predstavlja visokokakovostno izkušnjo z izbrano ponudbo menijev in izdelkov, ki jih v teh hostlih svojim gostom nudijo vsak dan.

Zakaj izbrati gastronomsko izkušnjo Yoummi?

Sezonske jedi na meniju v restavracijah Swiss Youth Hostels so pripravljene iz izdelkov pravične trgovine, kjer zagovarjajo koncept trajnostnega načina trgovanja. Pri izbiri sadja in zelenjave vedno kupujejo sezonske izdelke, ki so proizvedeni lokalno. Izogibajo se sadja iz dežel ob ekvatorju. Pri mesnih jedeh se osredotočajo na domače proizvode, kot so švicarski mesni izdelki in perutnina. Kot alternativo mesnim jedem pa raje priporočajo veganske in vegetarijanske obroke, s katerimi ravno tako predstavljajo švicarsko, mednarodno, klasično ali inovativno kuhinjo.

Youth-Hostel-Interlaken_Restaurant3a_-_Mischa_Scherrer.jpg

Gostje lahko v restavracijah Swiss Youth Hostels izbirajo med tremi meniji, ob katerih so vključene solata, juha in sladica. Novost so jedi, ki jih lahko oblikuješ po svojem okusu. Zadnji izgled in okus obroka si pomagaš ustvariti z oreščki, rozinami, čilijem, tortilja čipsom, različnimi omakami, rezinami limete, zelišči in drugimi začimbami. Prelivi se razlikujejo glede na raznolikost obrokov. Z aprilom je v nastanitev vključen zajtrk, ki zajema sir, švicarski narezek in sezonsko sadje.

Trajnostni koncept Yoummi na prvo mesto postavlja gosta, zato v restavracijah Swiss Youth Hostels ob zajtrku, ki je vključen v nastanitev, ponujajo sojino ali ovseno mleko, brezglutenski kruh in misli. Prenovljena ponudba v švicarskih hostlih se razlikuje po posamičnih nastanitvah, vendar ohranja prednosti prejšnjega delovanja, zato je v restavracijah mogoče piti lokalno vodo brezplačno.

Youth-Hostel-Basel_kitchen_-_Mischa_Scherrer.jpg

Čemu Yoummi kot trajnostna rešitev?

Delovanje na področju trajnostnega koncepta in s tem trajnostnih rešitev, kot je zniževanje ogljičnih izpustov, se v zadnjih desetletjih kaže s postopnim zniževanjem toplogrednih plinov. Pri Swiss Youth Hostels se zavezujejo k odgovornosti, saj lahko le tako utemeljujejo svoj način delovanja, ki temelji na zelenem turizmu. Z veliko pozornostjo do zniževanja izpustov toplogrednih plinov, ki so jih povzročili z ogrevanjem, toplo vodo ter pripravo in dostavo hrane, skušajo pri svojem delovanju na različne načine vzpostaviti trajnostni razvoj. Kulinarični koncept Yoummi, ki se z veganskimi in vegetarijanskimi meniji osredotoča na lokalne izdelke, je eden tistih pomembnih konceptov trajnostnih rešitev, na čemer s trajnostno strategijo gradijo svoj trajnostni razvoj že vrsto let. Swiss Youth Hostels se tako tudi s kulinaričnim konceptom Yoummi približuje visokemu cilju trajnostnega programa organizacije Switzerland Tourism, imenovanem »Swisstainable«. Ta organizacija skrbi za izboljšanje okoljevarstvenih standardov s sodobnimi pristopi trajnostnih rešitev.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava