Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Gremo v Berlin

Kaj si ogledati za nepozabno doživetje

Še vedno smo tu, da vam pomagamo pri iskanju idej za poceni izlete v bližnjo okolico ali daljša potovanja z letalom. Če se boste odločili za krajši izlet, vam priporočamo uporabo avtobusa ali vlaka, kar bo drastično zmanjšalo vaš negativen vpliv na okolje, saj vlak s štirimi litri bencina prepelje 190 ljudi, avtobus 187, avto 113 in letalo 54. Za daljše destinacije pa se odločite za direktne letalske povezave, če je le mogoče. Največ izpustov namreč nastane prav med vzletom in pristankom, zato je najbolje izbrati direktne lete, četudi so ti kdaj dražji. O tem, kako potovati na okolju prijazen način in se pri tem zabavati, pa si lahko preberete v tem prispevku.

Vsebina

Glavni razlogi za obisk Berlina

Tokrat smo se odločili, da vas na hitro popeljemo v nemško prestolnico, mesto z bogato zgodovino in čudovito umetnostjo. Izpostaviti bi želeli predvsem:

  • Berlinski zid, prepreka dolga več kot 150 km, ki je med letoma 1961 in 1989 delila vzhodni in zahodni Berlin.
  • Brandenburška vrata kot nekakšen simbol Berlina, pa tudi simbol miru in enotnosti.
  • Otok muzejev, edinstvena skupina petih muzejev, ki je uvrščena celo na Unescov seznam svetovne dediščine.
  • Uživanje ob kavi in torti na terasi parlamenta s čudovitim razgledom na mesto.
  • Gozd Grunewald, kjer si lahko oči odpočijete od cementa.

Turisticne_znamenitosti_Berlina_-_Berlin_tourist_attractions_-_Photo_by_Markus_Spiske_on_Unsplash.jpg

Za še več praktičnih nasvetov pa preberite nasvete novinarke Alenke, ki vam je v svojem prispevku nanizala nekaj odličnih idej, kako mesto raziskati z vodenimi turami pri ponudniku GetYourGude, ki vam omogoča ugoden nakup storitev tudi na spletu.

Kje ugodno spati v Berlinu

Nastanitev si poiščite v nemški Organizaciji hostlov Jugendherberge. V središču mesta vam ponujajo Youth Hostel International, ki je odlično izhodišče za raziskovanje mesta, saj lahko veliko raziskovanja opravimo kar peš. Hostel ima tudi pivski vrt, kar je na koncu dneva vedno dobra ideja. Lahko pa se odločite za novejši Youth Hostel Berlin-Ostkreuz nedaleč stran od postaje Ostkreuz, ki je lahko tudi odlična izhodiščna točka za raziskovanje mesta.

Turisticne_znamenitosti_Berlina_-_Berlin_tourist_attractions_-_Photo_by_Niki_Nagy_on_Pexels_1.jpg

Še več popotniških informacij za ogled Berlina iz prve roke

Zdaj, ko smo poskrbeli za ugodno nastanitev in vas zagotovo razdražili z idejo o obisku te mogočne nemške prestolnice, pa pokukajmo še k nasvetom naših popotnikov. Matej priporoča, da po Berlinu kar kolesarite. Za zimski čas pa naj vam namignemo, da ima Berlin tudi odlično mrežo pod zemljo. Aleš si je mesto ogledal s svojimi sošolci v času študija. Nika vam toplo priporoča, da začnete nastanitev iskati čim prej. To ne pomeni, da morate rezervirati posteljo mesece prej, a zna to v veliko primerih biti ključno, da si zagotovite nizke stroške. V visoki poletni sezoni je v mestu vedno premalo nastanitev, prav tako ob večjih sejmih in dogodkih, ki jih v Berlinu ni malo. In tukaj so tudi dogodivščine novinarke Nastje, ki se je za obisk Berlina odločila v zimskih mesecih. Ti potopisi so seveda bili napisani že pred kar nekaj časa. Boste mogoče vi tisti, ki boste napisali nekaj novega o Berlinu? Vabljeni v družino popotniških novinarjev, ki z nami že več kot deset let delijo svoje popotniške dogodivščine.

In ste vedeli?

  • Berlin ima kar devet gradov, od tega je šest majhnih, ki jim v nemščini pravijo Schlösschen.
  • V Berlinu boste našli več stojnic z doner kebabom kot v Istanbulu.
  • Berlin je najbolj multikulturno mesto v Nemčiji.
  • Ulični glasbeniki lahko nastopajo le na 42 od 173 postaj podzemnih železnic.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava