Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Turistične destinacije v velemestu Tokiu

Poslušajte zvočni odlomek

Zgodovinsko mesto in moderna metropola

Središče japonske kulture predstavlja velemesto Tokio, ki leži na največjem japonskem otoku Honšu v regiji Kanto. Površina metropole se razteza na 6993 kvadratnih kilometrih, od tega je 36,29 odstotka zelenih površin in parkov. Centralizirani del mesta obsega 8.457.000 prebivalcev, medtem ko jih celotno področje šteje 12.544.000 (statistični podatki iz leta 2005). V mestu se prepletajo tradicionalna umetnost in sodobna umetnost, tehnologija, moderna arhitektura, visoka moda, kultura in pester življenjski slog. S popotniškimi nasveti, ki so usmerjeni v trajnosten način preživljanja prostega časa, vas vabimo, da se skupaj z nami pripravite na popotovanje v znameniti Tokio, kjer kulturna raznolikost prikazuje sodobni utrip velemesta neonskih luči.

Nočno življenje v Tokiu, ki je ob Hongkongu, New Yorku, Parizu in Londonu poznano kot eno najzanimivejših mest na svetu, turistom nudi nešteto oblik zabave, barov in klubov z raznovrstnim razvedrilnim programom. Mesto je razdeljeno na triindvajset okrajev, šestindvajset mest, eno okrožje in štiri manjše prefekture, v katerih se življenje neustavljivo odvija iz dneva v dan. Okraj ali mesto Minato je številne popotnike pritegnilo z znamenitostmi, kot so stopnice uspeha, Tokijski stolp, budistični tempelj Zodžo-dži, italijanska četrt in italijanski park ter številne večnamenske trgovine 7-Eleven, ki ponujajo mešano blago, pijače in prigrizke.

Zabavo in sprostitev v različnih klubih in prostorih za karaoke ter barih s hotelskimi storitvami ali restavracijami omogočata okraja ali mesti Šindžuku in Šibuja. Znane zanimivosti okraja Šindžuku so botanični vrt Šindžuku Gjoen (Shinjuku Gyoen National Garden) – park z vrtovi in rastlinjakom, urad tokijske vlade (Tokyo Metropolitan Government Building), Šindžuku Golden Gai (Shinjuku Golden Gai) – manjša mestna soseska z ozkimi ulicami – in Omoide Jokočo (Omoide Yokocho) — soseska z bari in restavracijami. Zanimivosti okraja Šibuja pa so po drugi strani Meidži Džingu (Meiji Jingu) in Togo – šintoistični svetišči, javni mestni park Jojogi (Yoyogi), kjer se nahajajo jezera, vodnjaki in zelene površine z značilnim rastlinstvom, ter koncertna dvorana Line Cube Shibuya.

02_Tokijske_turisticne_znamenitosti_-_Tokyo_tourist_attractions_-_Photo_by_Kentaro_Toma_on_Unsplash.jpg

Obisk najzanimivejših turističnih destinacij

Družbena javna infrastruktura velemesta Tokia je zanimiva v vseh pogledih interakcije ali povezovanja prebivalcev in popotnikov iz drugih dežel, kar ljudi z vsega sveta medsebojno združuje. Pogled na spektakularno mesto je mogoče doživeti na Tokijskem stolpu in Tokyo Skytree. Tiqets našim članom omogoča sedemodstoten popust pri ogledu zbirk v muzejih in galerijah ter drugih znamenitosti. Razgled iz Tokijskega stolpa in 24-urna vozovnica za podzemno železnico sta na voljo tudi za osebe na invalidskem vozičku. Vstopnici za Tokyo Skytree in akvarij Sumida sta ravno tako dostopni invalidnim ali nepokretnim osebam. Ploščadi nad Tokiom mesto prikažejo v dejanski velikosti in videti je mogoče, kako se daleč na obzorju mesto razprši.

S ponudnikom GET YOUR GUIDE člani Hostelling International pridobijo 10-odstoten popust pri vseh ponudbah, ki so objavljene na njihovi strani. Oglej si šintoistično svetišče Meidži Džingu (Meiji Jingu Shrine) z lokalnim vodičem in spoznaj zgodovino tamkajšnje kulture. Prepusti se vodenemu ogledu botaničnega vrta Šindžuku Gjoen (Shinjuku Gyoen National Garden), kjer te poberejo kar pri tvoji nastanitvi, ali raziskuj okraj Šindžuku z zasebnim vodenim ogledom Shinjuku’s Top Sights in se sprehodi od narodnega parka do urada tokijske vlade (Tokyo Metropolitan Government Building), nadaljuj z ogledom soseske Omoide Jokočo (Omoide Yokocho) in Golden Gai, vse do šintoističnega svetišča Hanazono.

03_Tokijske_turisticne_znamenitosti_-_Tokyo_tourist_attractions_-_Photo_by_Atul_Vinayak_on_Unsplash.jpg

Popotovanje po japonski prestolnici

Potovanje v velemesto zahteva veliko mero pazljivosti in hkrati tudi odgovornosti, zato je za vse člane Popotniškega združenja poskrbljeno s petodstotnim popustom pri sklenitvi zavarovanja World Nomads, ki vključuje osnovno zavarovanje s sprejemom v bolnišnici in predhodnim letom v domačo državo, vključuje pa tudi primere, kot je izguba osebnih dokumentov ali prtljage in mnogo drugega. Za varno in udobno preživljanje časa v Tokiu pa priporočamo hostelsko nastanitev v HI Tokyo CENTRAL Youth Hostel, kjer imajo vsi člani Popotniškega združenja Slovenije desetodstoten popust pri nočitvi.

Trajnosten način potovanja v japonski prestolnici predstavlja javni potniški promet ali metro, ki omogoča hitro prehajanje z ene lokacije v mestu na drugo. Vozovnice lahko pridobite za vožnjo od enega do treh dni s ponudbo Tokyo Metro Pass: 24, 48 and 72-Hour Options in ob tem koristite storitvi Tokio Metro in podzemno železnico Toei. Ponudba vključuje vozovnico, prevoz do nastanitve in takso. Vozovnico pa je mogoče prevzeti tudi v turističnoinformacijskem centru (Harajuku Tourist Information Center). S trajnostnim načinom potovanja po mestu tako poskrbimo za manjšo količino toplogrednih izpustov in ravnamo odgovorno.

04_Tokijske_turisticne_znamenitosti_-_Tokyo_tourist_attractions_-_Photo_by_Aleksandar_Pasaric_on_Pexels.jpg

Kako najbolje razumeti kulturno raznolikost?

Za japonsko kulturo je značilna edinstvena tradicija, zaradi česar se razlikuje od drugih kultur širom sveta. Tokio popotnike, ki želijo hiter dostop do vseh predelov ali raziskovati okraje, mesta, okrožja in manjše prefekture, vzpodbuja, da uporabljajo javni potniški promet. Tako ima obiskovalec velemesto tako rekoč na dlani. Da pa bi v največjem velemestu na svetu potovali brez zadržkov, vam svetujemo Lonely Planetov mestni zemljevid Tokia, v katerem najdete praktične popotniške nasvete, predlagane poti, obsežen seznam ulic in mest ter vrsto drugih napotkov, s katerimi bo spoznavanje japonske kulture dostopnejše. Člani Popotniškega združenja Slovenije imajo pri nakupu popotniškega gradiva 20-odstoten popust.

Gibanje po mestu in med prebivalci Tokia zahteva kar nekaj pravil obnašanja, ki so lastna samo japonskemu narodu. Ob srečevanju z Japonci je treba poznati oblike bontona, brez katerih spoznavanje domačinov preprosto ni mogoče. Rokovanje v japonski kulturi ni sprejemljivo, zato je vljudnostni pozdrav mogoče nadomestiti s prikimavanjem. Dogovorjena srečanja so določena z uro, tako da je treba biti točen in se na obisk pripraviti z manjšim darilom. Vstop v dom gostitelja, kot tudi v svetišče, je mogoč le brez čevljev. Zaposlenim v restavracijah, taksistom in hotelskemu osebju se ne izroča napitnine in takšno dejanje ni sprejemljivo.

05_Tokijske_turisticne_znamenitosti_-_Tokyo_tourist_attractions_-_Photo_by_Evgeny_Tchebotarev_on_Pexels.jpg

Počitnice v največjem mestu na svetu

Tokio je mesto, v katerem se je težko na hitro spoznati z vsem, kar ponuja popotnikom in turistom. Tradicija zgodovinskega mesta in kulturna raznovrstnost modernega sveta povezano prikazujeta vpetost japonske preteklosti v sodobni svet, ki se iz dneva v dan spreminja. Hitre spremembe v Tokiu in na Japonskem na splošno vplivajo na svet, saj ta vzhodnoazijska država s tehnološkim razvojem dosega velik vpliv na človeka in njegov obstoj. Počitnice v Tokiu, kjer vse deluje usklajeno in časovno sinhronizirano, so tako na dosegu roke in omogočajo spoznavanje japonske prestolnice. V naslednjem članku z naslovom 10 brezplačnih stvari v Tokiu izveste, kje se lahko udeležite različnih umetniških dogodkov in kje v velemestu si lahko vzamete čas za piknik in počitek ob dobri knjigi.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava