Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Deset najbolj trajnostnih hostlov

Kateri so najbolj ekološki hostli HI?

Čedalje več popotnikom ni vseeno, kakšen vpliv imajo njihova potovanja na okolje, in se zato odločajo za prenočevanje v trajnostnih eko hostlih, ki jim ni vseeno za njihov vpliv na okolje ter lokalno prebivalstvo. A previdno, ni vse, kar se oglašuje za trajnostno, res trajnostno, zato ti predstavljam najbolj trajnostne hostle družine HI.

Reykjavik HI City hostel, Islandija

Hostel se nahaja v Reykjaviku, tik ob bazenu in velikem parku. Ponaša še z nordijskim certifikatom SWAN. Poslužujejo se več trajnostnih praks, od kupovanja domače hrane do izobraževanja svojega osebja o trajnostnem turizmu in gostov o recikliranju. Gostje se lahko udeležijo izmenjevalnice oblačil ali knjig. Pustijo pa lahko tudi druge predmete, ki jih ne potrebujejo več, in vzamejo to, kar potrebujejo.

Apollo Bay Eco, Avstralija

Hostel v celoti deluje na sončno energijo, ki ogreva tudi vodo. Razsvetljava je nizkoenergijska, z veliko senzorjev. Stranišča imajo dvojni tok, pisoarji so brez vode, vsi organski odpadki iz kuhinje pa se zbirajo in kompostirajo. V bližini te čaka raziskovanje plaž, slapov in deževnega gozda.

YHA Wellington City, Nova Zelandija

Hostel sodeluje z lokalno skupnostjo v okviru projekta Green Footprint. Gostje imajo priložnost, da kupijo lokalno grmovje ali drevo ter tako pomagajo zmanjšati ogljikov dioksid. Hostel se napaja s sončno energijo. Uporablja varčne žarnice, izolirane jeklenke za toplo vodo in nizkoenergijske toplotne črpalke.

HI-Point Reyes, ZDA

HI Point Reyes se nahaja v Kaliforniji v dolini z raznolikim rastlinstvom in živalstvom. Pridobil je oceno LEED, ki je sestavljena iz točk za spodbujanje strategij, ki zmanjšujejo vpliv na ekosisteme in vodne vire, in iz točk za spodbujanje pametnejše rabe vode. Hostel je energetsko učinkovit in iz trajnostnih gradbenih materialov. Spodbuja boljšo kakovost zraka v zaprtih prostorih in dostop do dnevne svetlobe in razgleda.

Photo_by_Scott_Evans_on_Unsplash.jpg

YHA Hostel Raglan, Nova Zelandija

Hostel Raglan ti ponuja udobno namestitev v hišicah, zgrajenih iz neobdelanega, recikliranega avtohtonega lesa in zemeljske opeke, ali pa v recikliranih železniških vagonih. Ponaša se z LED osvetlitvijo, sončnim segrevanjem vode in uporabo nestrupenih gradbenih materialov.

Loch Ossian Youth hostel, Škotska

Ekološki hostel se nahaja v Škotskem višavju s čudovitim razgledom na jezero. Nedavno je bil prenovljen in sedaj vključuje številne okolju prijazne lastnosti, vključno z vetrno in sončno energijo, suhimi straniščnimi sistemi in ekološkimi barvami.

HI Pigeon Point Lighthouse, ZDA

V hostlu HI Pigeon Point Lighthouse lahko uživaš v bazenčkih, ki nastanejo ob oseki, masažni kadi in čudovitem razgledu. Hostel se nahaja v svetilniku in je eden najbolje ocenjenih hostlov. Njegove zelene prakse vključujejo kompostiranje, recikliranje, zmanjšanje porabe vode in energije z učinkovitimi napravami ter uporabo okolju prijaznih čistil.

Photo_by_Greg_Rosenke_on_Unsplash.jpg

Shenzhen Loft Youth hostel, Kitajska

Hostel Shenzhen Loft se nahaja v parku umetnin, v čudovitem in bujnem zelenem okolju v bližini sodobnega umetniškega centra. Tako hostel kot okoliške stavbe so bili pred kratkim prenovljeni, in sicer so stare stavbe bile predelane v nove, upoštevajoč njihovo zgodovino.

YHA Eden Project, Anglija

Eden Project sestavljata dve kupoli, v katerih je na tisoče rastlinskih vrst, in vsaka ograjena kupola posnema naravni biom. Na vratih te nenavadne turistične atrakcije se nahaja hostel Eden Project. To ti daje priložnost za opazovanje tega vznemirljivega znanstvenega projekta od blizu. Hiške hostla so narejene iz recikliranih ladijskih zabojnikov. Na voljo je kampiranje v okroglih šotorih, opremljenih z okolju prijazno razsvetljavo in dostopom do tušev na sončno energijo.

HI Washington, ZDA

HI Washington je eden redkih hostlov s certifikatom Energy Star, ki zagotavlja energetsko učinkovitost in tako postavlja skrb za okolje na visoko mesto. Hostel je pogosto prepoznan kot eden najboljših ekoloških hostlov na svetu. Tu najdeš kompaktne fluorescentne žarnice, papir, izdelan iz vsaj 95 odstotkov recikliranih materialov, čistilna sredstva s certifikatom Green Seal ter barve in preproge z nizko vsebnostjo nevarnih spojin. V želji, da bi izobraževal goste, HI Washington tudi mesečno prireja dokumentarne filmske večere z okoljskimi temami.

Sorodni članki

Prijava