Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Popotniški nasveti za brezskrben ogled Hong Konga

Kaj početi in kaj videti za nepozabno doživetje

Hong Kong je praktično del Kitajske, vendar ima svojo kulturo in osebnost. Kozmopolitsko mesto je razporejeno čez več majhnih otokov, med katerimi je veliko gosto poseljenih in polnih neverjetnih zanimivosti, restavracij in trgovin. Pravijo, da je minuta v New Yorku sekunda v Hong Kongu, in prav tako pravijo, da hitro vidiš, zakaj.

Kaj si torej ogledati v Hong Kongu

Bi sledili hitremu tempu življenja, ki ga ima to mesto? Prva stvar, ki jo priporočajo spletne strani, je ogled mesta z vrha Victoria. Tudi ta je mestna znamenitost, z njega pa lahko vidiš otok Hong Kong, pristanišče Victoria, na jasne dni pa tudi osem gora gorovja Kowloon. Obvezen je obisk tržnic, ki jih je toliko, da so jih razdelili. Obstaja tržnica za ženske, kjer lahko na več kot sto stojnicah najdete oblačila in modne dodatke, potem je tukaj nočna tržnica Temple Street Night Market, kjer lahko najdete vse od rezancev do ur. Na ulici Cat Street boste našli starine, na tržnici Apliu Street Market pa elektroniko. Posebne tržnice boste našli za rože, zlate ribice, ptice, kuhinjsko opremo …

Turisticne_znamenitosti_Hong_Konga_-_Tourist_attractions_of_Hong_Kong_-_Photo_by_Jason_Cooper_on_Unsplash.jpg

Obiščete lahko Velikega Budo ali Tian Tan Budo, ki ga boste našli na otoku Lantau. Buda je težak kar 202 toni, do njega pa vodi 200 stopnic. Če boste mestu želeli pobegniti, se odpravite v naravni park Sai Kung, kjer se lahko podate na mnoge pohodniške poti, ki vodijo do čudovitih plaž. Še več zanimivosti pa boste našli v članku »Hong Kong – mesto presenečenj«.

Tudi v primeru, ko potujete mednarodno, obstaja možnost, da se pred končno destinacijo znajdete v tem tranzitnem mestu. Zakaj postanka ne bi nekoliko podaljšali brez dodatnih stroškov in obiskali vznemirljivo mesto brez večjih finančnih vložkov? Prav to je storila naša prostovoljka Tina in vam v tem članku podaja nekaj idej o tem, kako čim bolje izkoristiti kratek postanek v Hong Kongu. Lahko pa se podate na raziskovanje mesta z Anjo, ki je svoje 21 dnevno potovanje po Aziji zaključila prav v Hong Kongu in skoraj ostala na letališču.

Turisticne_znamenitosti_Hong_Konga_-_Tourist_attractions_of_Hong_Kong_-_Photo_by_Arnie_Chou_from_Pexels.jpg

Za še več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Hong Kongu, pa vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide in s člansko izkaznico HI izkoristite 10-odstoten popust pri številnih ogledih.

Kateri vodnik si izposoditi

Lonely Planet vam ponuja široko izbiro vodnikov po Hong Kongu. Lahko izberete tradicionalni vodnik z več fotografijami ali pa praktično žepno izdajo. Na voljo imate tudi zemljevid. Člani HI prejmete 25-odstoten popust.

Ne veste, kje bi prespali?

Hong Kong vam ponuja tudi hostle HI. Ob pogledu na pristanišče Victoria boste lahko uživali, če boste izbrali hostel Jockey Club Mt. Davis. Že iz imena lahko razberemo, da se nahaja blizu gore Mount Davis, obdan pa je tudi z ostanki iz druge svetovne vojne, saj se lahko peš podamo do ostankov štaba angleške vojske. Do središča mesta vas popelje brezplačni avtobus, da boste lahko uživali tudi v nočnem življenju in hitrem tempu Hong Konga.

Ste vedeli …

  • da je v večini stranišč v Hong Kongu morska voda?
  • da ima Hong Kong največ avtomobilov znamke Rolls Royce na osebo na svetu?
  • da imajo prebivalci Hong Konga najvišje povprečje IQ na svetu? Povprečni IQ znaša 107. Imajo tudi najvišjo povprečno hitrost interneta na svetu. Skratka, zelo so hitri.
  • da ima Hong Kong največ nebotičnikov na svetu?
  • da je letališče v Hong Kongu eno izmed najprometnejših letališč na svetu? Že leta 2011 je sprejel več kot 53 milijonov potnikov, vsak dan pa lahko iz Hong Konga poletimo na kar več kot 170 destinacij.

Turisticne_znamenitosti_Hong_Konga_-_Tourist_attractions_of_Hong_Kong_-_Photo_by_Aleksandar_Pasaric_from_Pexels.jpg

Kaj še čakate? Ponudba je izjemna, Hong Kong je zanimiv, do njega pa vas loči le še nakup letalskih kart do najprometnejšega letališča.

Katero je najboljše zavarovanje za potovanje?

Digital Nomads je zavarovanje, ki so ga popotniki naredili posebej za svoje sopotnike. Plačate osnovno zavarovanje, ki je odvisno od tega, kam in koliko potujete. Zavarovanje tako krije sprejem v bolnišnico, zdravila, evakuacijo s helikopterjem, zgodnji let proti domu, stroške, ki so nastali zaradi ukradenih potnih listov ali prtljage, in še veliko več. Člani HI prejmete 5-odstoten popust.

Kako svojim najdražjim poslati razglednico

Najlepše razglednice so personalizirane. Pošljete jih lahko preko portala MyPostcard. Vsi člani HI ste upravičeni do 25-odstotnega popusta. Novi uporabniki pa lahko svojo prvo razglednico pošljete brezplačno s promocijsko kodo HIGlobetrotter preko Globetrotterjevega profila.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava