Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Mestni oddih v Kölnu

Köln se nahaja na obeh straneh reke Ren, manj kot 80 kilometrov od Belgije. Kraj je poseljen že od 1. stoletja in ima zato fascinantno zgodovino. A kaj si tam ogledati? Izjemno arhitekturo, seveda!

Vsebina

Kölnska katedrala

Je najbolj obiskana zanimivost v vsej državi in zato tudi odlična prva točka, ki si jo morate ogledati. Katedrala je stara 750 let. Njene temelje so postavili že leta 1248, vendar so jo ponovno zgradili v 19. stoletju in to obliko lahko vidimo še danes. Mesto je bilo v 2. svetovni vojni popolnoma izravnano, zato je pravi čudež, da katedrala še vedno stoji in je največja katedrala na svetu. Do njenega južnega stolpa vodi 533 stopnic, po katerih se lahko podate in nato zadihani občudujete panoramo mesta.

Seveda ne boste mogli zgrešiti tudi starega mesta, ki teče vzporedno z reko. Tukaj boste lahko opazili mestno hišo, cerkev svetega Martina, pa tudi Romansko-germanski muzej, muzej Ludwig, kjer boste našli dela moderne umetnosti, tudi zbirko Picassa in največjo pop art zbirko izven ZDA ali pa hišo dišav, kipe in fontane, vključno s kölnskimi škrati. Na poti do katedrale boste našli most s ključavnicami Hohenzollern, kjer zaljubljenci zaklenejo svojo ljubezen. Danes jih je več kot 40000. Najljubše pivo v mestu je Kölsh, edina pijača na svetu, ki je tudi jezik (Kölsh se namreč imenuje tudi eden izmed dialektov v Kölnu). Privoščite si ga z rženo žemljo s sirom (Halven Hahn) ali s pire krompirjem z jabolki (Himmel un Ääd).

02_Kaj_poceti_v_Kolnu_-_Things_to_do_in_Cologne_-_Photo_by_Kevin_Martin_Jose_on_Unsplash.jpg

Navdušeni?

Seveda tudi v Kölnu ne boste za prenočišče zapravili premoženja. Hostel Cologne-Riehl nahaja na robu parka in blizu podzemne železnice. Drugi hostel, ki vam bo prav tako nudil popolno nastanitev, pa je Hostel Cologne Pathpoint, ki se nahaja v bivši cerkvi v središču Kölna, le 20 minut od letališča in blizu centralne železniške postaje, kar pomeni, da je idealna izhodiščna točka za raziskovanje mesta. Na voljo pa imate tudi Hostel Cologne-Deutz. Izbira je vaša.

Ste vedeli?

  • V Kölnu boste našli muzej čokolade.
  • Kölnsko pivo, imenovano Kölsch, je zakonsko zaščiteno, tako da lahko to ime nosijo le piva, varjena v mestu ali okolici Kölna.
  • Kölnsko katedralo so gradili kar 632 let.
  • Znani parfum »Eau de Cologne« (v prevodu voda iz Kölna) je še danes znan po vsem svetu in ga v Kölnu še vedno proizvajajo.

03_Kaj_poceti_v_Kolnu_-_Things_to_do_in_Cologne_-_Photo_by_Daiji_Umemoto_on_Unsplash.jpg

Nimate dovolj?

Potem lahko potovanje nadaljujete z roadtripom po Nemčiji in obiščete ostala velika mesta kot so Berlin, Hamburg, Munchen, Marburg … Za še več nasvetov kaj si ogledati v posameznih delih Nemčije pa vas vabimo, da si preberete popotniške nasvete prostovoljke Alenki, ki je za vas strnila nekaj odličnih predlogov in praktičnih namigov za brezskrbno potovanje po Nemčiji. Izbire je veliko, srednjeevropska država pa odličen izbor za nepotešene popotnike.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava