Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Popotniški nasveti za obisk Varšave

Glavne znamenitosti Varšave in ostalih poljskih mest

Varšava je glavno in največje mesto poljske z 1,7 milijona prebivalcev in je kulturno, gospodarsko in politično središče države, Poljska pa je tudi država z enim izmed najvišjih deležev pripadnikov rimskokatoliške vere, kar lahko vidimo tudi v arhitekturi. V Varšavi se najde nekaj za vsakogar – staro mesto vam ponuja zanimive ulice, trge in domače kavarne, ki ustvarjajo zgodovino. Berite dalje in si postrezite s popotniškimi nasveti za brezskrben ogled Varšave in izlete v ostala znana poljska mesta.

Ogled Varšave in ugodnosti za člane HI

Poleti trgi postanejo odri za gledališke in glasbene predstave ter galerije na prostem. V mestu boste našli tudi kraljevi grad in kraljeve rezidence, ki prispevajo k romantičnosti vrtov in parkov, veliko pa je tudi mest, ki so posvečena Fryderyku Chopinu, nedvomno najslavnejšemu prebivalcu Varšave, saj je tukaj študiral glasbo in imel svoje prve koncerte. Zelo zanimiv je tudi POLIN, muzej zgodovine poljskih Judov, ki pripoveduje tisočletno zgodovino Poljakov in Judov. Ljubitelji športa si boste zagotovo želeli ogledati narodni stadion v Varšavi, ki je bil zgrajen za evropsko nogometno prvenstvo leta 2012.

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Varšavi, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide in s člansko izkaznico HI izkoristite 10-odstoten popust pri številnih ogledih. 7-odstoten popust pa vam pripada, tudi če se odločite za rezervacijo najbolj znanih znamenitosti in atrakcij Varšave na platformi Tiqets.

Ogled_Varsave_-_Tour_of_Warsaw_-_Photo_by_Victor_Malyushev_on_Unsplash.jpg

Čari Poljske in mesta, ki vas bodo navdušila

Poljska ima veliko čarov in neodkritih lepot in Varšava je lahko odlična izhodiščna točka za raziskovanje le-teh. Novinarka Nastja jo opisuje nekako takole: »Dežela, v kateri te arhitektura na vsakih nekaj korakov opomni na močan vpliv katoliške vere, kjer na porokah pijejo vodko in kjer povabilo na žur ne pomeni zabave, pač pa povabilo na kislo juho iz ržene moke z belimi klobasami in s trdo kuhanimi jajci.« Njeno raziskovanje Poljske se je začelo v Vroclavu, njena pot se nadaljuje proti mestu Krakov, ki jo zaključi v judovski četrti Kazimierz, kjer se je začela deportacija krakovskih Judov v taborišča. O nekdanji prestolnici Poljske pa nam bo tudi malo več povedala Saša, ki jo je navdušil stari del mesta v celoti pod Unescovo zaščito.

V eni izmed prejšnjih številk spletne revije Globetrotter smo se z Dušanom podali na potep po ulicah pristaniškega mesta ob Baltiku. Pravi, da eno največjih in najstarejših poljskih mest vsako leto obišče na tisoče turistov in zaradi vodnih kanalov mesto Gdansk največkrat primerjajo z Amsterdamom. Pravi, da tri dni ni dovolj za ogled vseh znamenitosti, ki jih Gdansk ponuja. Tanja pa nas bo na mračen, rahlo deževen in mrzel zimski dan popeljala na ogled taborišča Auschwitz. Pojavilo se je veliko »zakajev«, na katere nima odgovora. Njeno potovanje je bilo več kot samo poučno.

To in še več o Poljski lahko najdete na naši spletni strani, ki je lahko tudi odlična rešitev za virtualno potovanje.

Popotniski_nasveti_za_Krakov_-_Travel_tips_for_Krakow_-_Photo_by_Robert_Stokoe_from_Pexels.jpg

Kateri vodnik si izposoditi?

Lonely Planet ponuja široko izbiro vodnikov po Poljski. Lahko si izberete tradicionalni vodnik z več fotografijami ali pa praktično žepno izdajo. Na voljo so tudi zemljevidi. Člani HI prejmete 20-odstoten popust.

Kako svojim najdražjim poslati razglednico iz Poljske

Najlepše razglednice so personalizirane. Pošljete jih lahko preko portala MyPostcard. Vsi člani HI ste upravičeni do 25-odstotnega popusta. Novi uporabniki pa lahko svojo prvo razglednico pošljete brezplačno s promocijsko kodo HIGlobetrotter preko Globetrotterjevega profila.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava